Sidebar

2022-10-30 17:00
2022-10-30 18:30

Vilniaus Universiteto (VU) orkestras „Oktava“ kviečia savo gerbėjus, draugus, bičiulius, kolegas ir visus muzikos mylėtojus į rudeniniu jaukumu alsuojantį koncertą „Ceremonija, daina ir pučiamųjų aidai“ spalio 30 dieną, 17 val. Šv. Jonų bažnyčioje.

„Oktava“ retai kviečia į savo koncertus rudenį, bet norėdamas paįvairinti savo sezoną orkestras šiemet daro išimtį ir ruošia programą „Ceremonija, daina ir pučiamųjų aidai“. Šioje programoje VU kolektyvas pasineria į iš naujo atrastas kompozicijas, kuriose tyrinės pasaulio muzikos tradicijas, kartu su klausytojais mėgausis nuostabiomis kino filmų ir XX a. klasikos kūrinių melodijomis bei leis žiūrovams patirti legendines dainas kitaip – atliekamas didelio pučiamųjų instrumentų orkestro.

Spalio 30 dienos vakarą iki pat Šv. Jonų bažnyčios skliautų kilsime su kino muzikos kompozitoriumi John Williams („Žvaigždžių karai“, „Supermenas“, „Juros periodo parkas“), amerikiečių klasikos ir džiazo pianistu George Gershwin, italų dainų kūrėju Francesco Sartori kūriniais. Klausytojų ausis ir širdis #oktaviečiai pakerės ir šiuolaikiniu pučiamųjų repertuaru: intensyviuoju Dana Wilson kūriniu „Colorado Peaks“, efektinga ir dramatiška Richard L. Saucedo „At the End of the Rainbow“ kompozicija, unikalios ritmo ir harmonijos pusiausvyros ieškančiu Michael Oare „Equilibrium“ .

Orkestro nariai džiaugiasi galėdami savo klausytojams vėl pristatyti jų mėgstamus, bet retai atliekamus kūrinius. Į karščiausio žemyno genčių ritualus panardins Robert W. Smith „Afrika“, skambės didingasis Otto M. Schwarz „Absolute Crossover“ bei Rimanto Giedraičio nuoširdžiausių lietuviškų liaudies melodijų pynė „Padainuokim“.

Tad nuoširdžiai kviečiame į koncertą, kuriame pučiamieji pakiliai ir didingai aidės Šv. Jonų bažnyčioje, klasiką pagardins ankstyvojo džiazo elementai, o kino muzikos kūriniai persipins su pasaulio muzikos fragmentais.

DATA ir LAIKAS | Spalio 30 d. (sekmadienis) 17 val.

VIETA | Vilniaus Šv. Jonų bažnyčia, Šv. Jono g. 12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos