Sidebar

2023-10-23 14:33
2023-10-23 20:30
Vilniaus universiteto (VU) chorai „Gaudeamus“, „Virgo“ ir „Pro Musica (meno vadovė Rasa Gelgotienė) kartu su Vilniaus miesto ansambliu NIKO kviečia pasiklausyti įstabiojo Philipo Glasso „Songs From Liquid Days“. Koncertas įvyks spalio 23 dieną, pirmadienį, 19:30 val. Šv. Jonų bažnyčioje. Bilietus platina kakava.lt.
 
Trys Vilniaus universiteto chorai, vadovaujami nusipelniusios Lietuvos chorvedės Rasos Gelgotienės, šį rudenį pristato pirmą kartą Lietuvoje skambėsiantį Philipo Glasso 6 kūrinių ciklą „Songs From Liquid Days“ (1978). Tai 8-ojo dešimtmečio pop atlikėjų, tokių kaip Paul Simon, Suzanne Vega, David Byrne ir Laurie Anderson kurtų dainų aranžuotės, tapusios minimalizmo perlais. Šis kompozitoriaus kūrinys nėra atliekamas dažnai, tačiau jeigu jis skamba, tai ryškiausiose pasaulio koncertų salėse.
 
VU chorai džiaugiasi galimybe ne tik prisiliesti prie šiuolaikinės muzikos šedervų, bet taip pat ir atlikti kompoziciją kartu su NIKO (dirigentas Gediminas Gelgotas) bei solistais Aiste Pilibavičiūte (sopranas) ir Edgaru Davidovičiumi (tenoras). Ansamblis NIKO – styginių instrumentų grupė, žinoma dėl savo patrauklių ir originalių pasirodymų, atliekanti progresyviąją klasikinę muziką mintinai, integruojanti į savo pasirodymus aukščiausio lygio styginių instrumentų meistriškumą bei minimalistinius vizualinius scenos efektus. Muzikavimo džiaugsmas, originalumas, drąsa ir išskirtinė atlikimo kokybė - visi šie žodžiai tinka apibūdinti NIKO (LMAIC, 2023).
 
Prie NIKO ypatingam kūrinio atlikimui prisijungs pianistė Eglė Andrejevaitė, fleitų grupė (vad. Lina Baublytė), mušamųjų grupė (vad. Andrius Rekašius) bei VU vargonininkas Vidas Pinkevičius.
 

Bilietus platina kakava.lt

📍 Koncerto trukmė – 1 h
📍 Durys atsidaro: 19:00
📍 Koncerto metu GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA filmuoti.
📍 Koncerto metu bus fotografuojama. Nuotraukos gali būti naudojamos renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.  
📍 Vaikai iki 7 metų į koncertą neįleidžiami.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos