Sidebar

2023-09-16 18:00
2023-09-16 19:30

Rugsėjo 16 dieną, 18 valandą Vilniaus universiteto (VU) Šv. Jonų bažnyčioje trys VU chorai – „Virgo“, „Gaudeamus“ ir „Pro musica“ – kartu su kolegomis iš Latvijos universiteto pristatys Šimtmečio Dainų šventės repertuarą sezono atidarymo koncerte „Kur giria žaliuoja...“.

Koncerto programoje trys VU chorai pristatys 2024 metais vyksiančios Dainų šventės šimtmečio programą, o svečiai iš Latvijos universiteto – choras „Jubilate“ atliks Latvijos Dainų šventės 150-mečio programą. Koncerto pabaigoje kolektyvai susijungs į jungtinį chorą atlikti bendrus kūrinius, taip kurdami bendradarbiavimo, vienybės ir broliškumo atmosferą. 

Koncerto programoje skambės Dainiaus Pulausko, Kęstučio Daugirdo, Juozo Tallat-Kelpšos, Giedriaus Svilainio, Laimio Vilkončiaus, Juozo Gudavičiaus, Andrejs Jurjans ir kitų kompozitorių kūriniai.


Bilietus platina: KAKAVA.lt 

Bilietai nuoroda.

Svarbi informacija

Durys atidaromos: 17:30 val.
Renginio trukmė: 1:15 val.
Pertraukos: nėra
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 7 metų amžiaus
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos: Nuolaidos taikomos studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems, VU darbuotojams.

Prie įėjimo būtina pateikti nuolaidą suteikiantį pažymėjimą.

Kita: Bilietai parduodami tik internetu. 

Vilniaus universiteto chorų meno vadovė ir vyriausioji dirigentė Rasa Gelgotienė.

Chormeisteriai: Ignas Garla, Nerijus Masevičius, Deividas Kukta, Donatas Zakaras, Indrė Pinkevičė, Marija Vilija Juodkaitė.

Latvijos universiteto choro „Jubilate“ meno vadovas – Juris Kļaviņš.

Chormeisteriai: Andris Mockus ir Guntars Felsbergs

Koncertmeisterė: Ilze Dzerve

Apie Latvijos universiteto chorą „Jubilate“

Latvijos universiteto absolventų mišrus choras „Jubilate“ buvo įkurtas 2006 m. Šiuo metu chore dainuoja 62 dainininkai, kurių dauguma yra baigę Latvijos universitetą. 

Choras atlieka tiek originalią latvių kompozitorių muziką, tiek latvių liaudies dainų aranžuotes, tiek užsienio kompozitorių kūrinius. Svarbią vietą choro repertuare užima bažnytinė muzika.

„Jubilate“ dainininkai džiaugiasi muzika ir buvimu kartu, savo dainas pripildo jėgos ir įkvėpimo. „Jubilate“ koncertuose dainuojamos kompozicijos neša laimę klausytojams, o muzika jungiasi choristų širdyse ir balsuose.

Dziesmu_svetki_2023_Jubilate.jpg

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos