Sidebar

2022-12-11 16:00
2022-12-11 17:30
Gruodžio 11 d., 16.00 val., šventinį atvirų kalėdinių renginių ciklą Prezidentūroje pratęs Vilniaus universiteto folkloro ansamblis „Ratilio“ (ansamblio meno vadovė Milda Ričkutė).
 
Pasirodymo metu galima bus išgirsti lietuvių senovines advento ir Kalėdų dainas bei giesmes. Antroje pasirodymo dalyje ansamblio nariai visus pakvies išbandyti tradicinių ratelių ir žaidimų.
„Nors per adventą šokti bei linksmintis krikščionių bažnyčia draudė, tačiau yra žinoma, kad dzūkai turėjo tam tikrą dainų ir žaidimų rūšį, skirtą specialiai šiam laikui. Todėl ir advento metu tokias dainas dainuoti ir žaisti nebuvo „nuodėmė“. (Milda Ričkutė).
 
Atvykusius anksčiau, vilniečiai kviečiami pasivaikščioti po istorinį parką ar pasišnekučiuoti su karštos arbatos puodeliu rankose. Arbatos namelį lankytojams bus atviras jau nuo 15.00 val.
Išankstinė registracija nereikalinga. Patekimas į Prezidento rūmų kiemą pro vartus iš Universiteto gatvės.
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos