Sidebar

2022-12-18 16:00
2022-12-18 17:30

Jau tradiciją tapęs VU pučiamųjų orkestro kalėdinis koncertas „Oktalėdos" grįžta į Didžiosios aulos sceną gruodžio 18 d., 16 val. Žiūrovų ir klausytojų šiemet laukia kaip visada jaukus, šiltos muzikos kupinas vakaras, kuriame skambės ir žinomos, mylimos melodijos, ir nauji džiazo kūriniai bei angeliškos dainos, o taip pat oktaviečiai ruošia ir šventiškų siurprizų!

Oktalėdos – tai dar ne Kalėdos. Tai žaismingas koncertas prieš pat didžiąsias metų šventes, į kurį visada pakviečia Vilniaus universiteto pučiamųjų instrumentų orkestras „Oktava“! Kiekvienų metų gruodžio mėnesį atgyjanti „Oktalėdų" tradicija laukia savų klausytojų, o oktaviečiai nekantrauja sukurti šventinės nuotaikos kupiną atmosferą! 

Iš_2021-ųjų_Oktalėdų_Koncerto_akimirkos.jpg

Nors lauke ir spaudžia šaltukas, orkestro repeticijose karšta - oktaviečiai intensyviai repetuoja besiruošdami dovanoti savo muzikos gerbėjams ryškių emocijų vakarą: „Oktalėdų" programa kaip visada kupina įvairiapusiškumo. Koncerte skambės šių laikų pučiamųjų muzikos repertuaras, nustebinsiantis gražiais sąskambiais ir dinamiškumu, o koncertą tradiciškai pagardins žavūs džiazo, bigbendo ir jazz-rock fusion garsų prieskoniai. Iš_2021-ųjų_Oktalėdų_Vokalistė_Martyna_Vaišvilė.jpgIš_2021-ųjų_Oktalėdų_Vokalistė_Salvija_Tumalavičiūtė.jpg

Jautriomis baladėmis ir džiazo standartais „Oktalėdas" papuoš kartu su orkestru pasirodysiančios vokalistės Martyna Vaišvilė ir Salvija Tumalavičiūtė. 

Iš_2021-ųjų_Oktalėdų_Lindihopo_šokių_grupė.jpg

Prie koncerto taip prisijungs ir Vilniaus universiteto Lindihopo šokių grupė (vad. Teresė Gritėnienė), kuri įnirtingai ruošia energingus ir pajudėti kviečiančius šokių pasirodymus. 

Iš_2021-ųjų_Oktalėdų_Meno_vadovas_ir_vyriausiasi_dirigentas_Albinas_Kučinskas_ir_dirigentas_Donatas_Viaževičius.jpg

Šiemet koncerte taip pat laukia ir gražūs siurprizai - oktaviečiai tikisi, kad pavyks maloniai nustebinti ir sužavėti tiek jus, mūsų klausytojus, tiek save pačius ir savo artimuosius!

Tad kol dar ne Kalėdos – susitikime Oktalėdose!
Gruodžio 18 d. sekmadienį, 16 val.
Vilniaus universiteto Didžiojoje auloje, M. K. Čiurlionio g. 21.
Orkestro vadovas ir dirigentas Albinas Kučinskas.

Nuotraukos iš 2021-ųjų Oktalėdų, autorius Justinas Auškelis.

Koncertas visai šeimai, įėjimas laisvas, tad susitikime!

Iš_2021-ųjų_Oktalėdų_oktaviečiai_2.jpgIš_2021-ųjų_Oktalėdų_Oktaviečiai3.jpgIš_2021-ųjų_Oktalėdų_Oktaviečiai1.jpg

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos