Sidebar

2016 07 16 Vass Lajos choirLiepos 16 d. 18 val. Šv. Jonų bažnyčia, Vilnius.

Dirigentas ir meno vadovas: Csaba Somos

Koncerte skambės spalvinga ir originali vengrų chorinė muzika.  Ilgaamžėmis muzikos tradicijomis garsėjanti Vengrija pasauliui padovanojo ne vieną plačiai pripažintą kompozitorių, keleto jų – Z. Kodaly, B. Bartoko ir kitų – kūrinius išgirsime šiame koncerte. Klausytojai taip pat turės progą susipažinti su platesne vengrų chorinės muzikos panorama.

Vass Lajos kamerinis choras buvo įkurtas 2002 metais. Šis kolektyvas garsėja savo aistringais ir virtuoziškais pasirodymais, taip pat savo gebėjimu išlaikyti originalią stilistiką, atliekant įvairiausių kompozitorių kūrinius, parašytus skirtingomis kalbomis. Dirigentas Csaba Somos yra vienas iš choro įkūrėjų. Jis mokėsi Liszto akademijoje Budapešte, dirigavo Vengrijos radijo ir televizijos orkestrui, buvo kviečiamas diriguoti kitiems žymiems Vengrijos orkestrams. Nuo 2009 m. jis yra Vengrijos radijo choro meno vadovas.

Bilietus platina BILIETAI LT

2016 07 16 Csaba Somos
Dirigentas Csaba Somos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos