Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) kamerinis orkestras (meno vadovas Modestas Jankūnas) ir Briuselio choras „Lassenne Vocale“ (meno vadovas Ivan Yohan) pristato koncertą „Body&Soul“, kuriame nuskambės Steve'o Dobrogoszo džiazinės „Mišios“. Koncertas įvyks gegužės 4 dieną, 19 valandą, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje.

Netradiciniu būdu mišriam chorui, fortepijonui ir styginių orkestrui parašytos Steve'o Dobrogosz  mišios – originalus kamerinės muzikos kūrinys, kuriame jaučiama romantizmo ir džiazo įtaka. Mišiose persipina religinis tekstas ir žmogiškų jausmų bei aistros intonacijos. Šio kūrinio versija mišriam chorui, fortepijonui ir styginių orkestrui bus pristatyta gegužės 4 d., 19 val. Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje, o fortepijono partiją atliks pianistė Eglė Andrejevaitė.

Koncerte taip pat skambės Gustavo Holsto, Charleso Williamo Stanfordo ir Ivano Yohano kūriniai, tyrinėjantys žmogaus kūno ir sielos temą.

Koncerto pavadinimas žada kelionę tiek fizinės, tiek dvasinės būties sferose, o atrinktos kompozicijos gražiai įkūnija šį dvilypumą. Gustavo Holsto „Šv. Pauliaus siuita“ sužadins gyvybingumo ir judėjimo pojūtį  – ji rezonuoja su kūnišku mūsų būties aspektu. Tuo tarpu Holsto „Vakaro sargyba“ ir Charleso Villierso Stanfordo „Beati quorum via“ kompozicijos gilinasi į eterinę sritį, siūlydami savistabos ir dvasinio apmąstymo akimirkas. Ivano Yohano „Agnus Dei“ ir „Après un rêve“ dar labiau pagilins šį tyrinėjimą, sumaišydami sakralinio ir pasaulietinio grožio elementus, paliesdami žmogaus ilgesio ir transcendencijos esmę. Pabaigoje Steve'o Dobrogoszo „Mišios“ suteiks vienijančią, jėgą, jungiančią žemiškąsias ir dieviškąsias gijas, galiausiai nukreipiančias klausytojus į gilią kūno ir sielos kelionę.

Ką tik 45 – metį atšventęs VU kamerinis orkestras džiaugiasi, galėdami vėl dalintis muzika. Minimas kolektyvas, tai vienintelis neprofesionalų kamerinis orkestras Lietuvoje, kuriame šiuo metu muzikuoja net 28 gabūs, įvairių specialybių Vilniaus universiteto studentai. Orkestras yra sugrojęs daugiau nei 800 koncertų, savo kūrybinės veiklos žemėlapį nubraižę nuo Meksikos iki Kinijos, o atliekamas klasikinės kamerinės muzikos lobynas koncertuose sulaukia gausaus klausytojų dėmesio. Orkestras nuolatos rengia koncertus bendradarbiaudami su kitais kolektyvais, šį kartą tai Briuselio choras „Lassenne Vocale“.

Nostalgiškai prisimindamas Vilnių, choro „Lassenne Vocale“ meno vadovas Ivan Yohan, nekantrauja vėl koncertuoti ir su choru pristatyti išskirtinę programą būtent šiame mieste. Menininko ryšys su vokaline ir chorine muzika užsimezgė dar studijuojant Parahjangano katalikiškame universitete. Vėliau jis išvyko į Olandiją, kur įgijo klasikinio dainavimo bakalauro ir chorinio dirigavimo magistro laipsnius. Mainų programos pagalba, jaunasis dirigentas kurį laiką gyveno ir mokėsi Vilniuje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, chorinio dirigavimo paslapčių pas Vytautą Miškinį, o vokalo meistriškumo – pas Algirdą Janutą. Ši patirtis jį ir sujungė su Lietuva bei paliko prisiminimus, verčiančius vėl ir vėl sugrįžti. Verta paminėti, kad be itin aktyvios dirigento veiklos, Ivanas taip pat yra pripažintas kompozitorius, kurio chorinės kompozicijos buvo atliekamos koncertuose ir chorų konkursuose Azijoje, Europoje ir JAV.

Koncerto viešnia – Eglė Andrejevaitė

Tarptautinių konkursų laureatė pianistė Eglė Andrejevaitė nuo 2013-ųjų nėrė į solinę kelionę – pradėjo konceptualių solinių rečitalių seriją tarp kurių „Valanda su Beethovenu”, „Estampas – skirta Baltijos šalių 100-mečiui paminėti, „Šopeno haiku”. Išskirtiniu tapo jos projektas koncertas-spektaklis ŽIEMA MALJORKOJE 2021 metais parengtas kartu su aktore ir režisiere Birute Mar. Ypač sėkmingų koncertų turų metu, programa buvo įvertinta pilnomis koncertų salėmis, Lietuvoje skambėjo jau 20 kartų.

Bilietus platina: KAKAVA.LT

BILIETAI VIETOJE NEPARDUODAMI!

Durys atsidaro: 18:30

Vaikai iki 7 metų neįleidžiami.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos