Sidebar

Vilniaus universiteto mišrus choras „Pro Musica“ (meno vadovė ir dirigentė R. Gelgotienė) ką tik pradėjo savo jau 20-ąjį jubiliejinį sezoną. Naujasis sezonas pasižymi tuo, kad jame ypatingas dėmesys yra skiriamas artėjančiai Lietuvos dainų šventei, kuri 2024 m. liepos 6 d. minės savo šimtmetį. Norėdami tinkamai pasiruošti šiam įvykiui choras labai laukia pastiprinimo – ypač tenorų ir bosų balsų

Šalia Dainų šventės repertuaro choras intensyviai ruošiasi ypatingai premjerai – pirmą kartą Lietuvoje skambės minimalistinės muzikos genijaus Ph. Glass kūrinys, kuris bus atliekamas su Naujų idėjų kameriniu orkestru (NIKO) (meno vadovas ir dirigentas G. Gelgotas) bei kitais profesionaliais atlikėjais. Taip pat choras ruošiasi ir tradiciniam kasmetiniam renginiui „Klasika visiems 2024“, kurio metu bus atliekama C.Sen-Sanso „Requiem“.

Šį sezoną choras siekia sustiprinti tenorų ir bosų balsus, todėl kreipiamės į Vilniaus universiteto bendruomenę ir kviečiame prisijungti prie „Pro Musica“ visus šių balsų atstovus, kurie nori dainuoti ir dalyvauti istoriniame įvykyje – šimtmečio Dainų šventėje!

Visada norėjote dainuoti, tačiau abejojate, ar sugebėsite? Manote, kad turite per mažai muzikinės patirties? Jei yra noras dainuoti, vykite visas abejones šalin ir ateikite į individualią perklausą, kurios metu „Pro Musica“ chormeisteris vertins Jūsų gebėjimus. Dvejojate eiti į perklausą, tuomet ateikite į choro repeticijas – jos visada atviros. Taip geriau susipažinsite su choru!

Vienas iš svarbiausių ir didžiausių choro privalumų yra tai, kad repeticijos vyksta tik vieną kartą per savaitę, sekmadienio vakarais (19-21 val. žiemos laiku, 18-20 val. vasaros laiku) Naujamiestyje - M. K. Čiurlionio g. 21, Vilnius (VU Kultūros centre,  Didžiojoje auloje, III aukštas). Parkingas - nemokamas.

Jei turite klausimų, kreipkitės žemiau nurodytais kontaktais:

El.p.
Choro prezidentė Irma Janonytė, tel. +37065901389
Choro meno  vadovė ir dirigentė Rasa Gelgotienė, tel. +37061570810
Chormeisteris Ignas Garla, tel.+37061570818
Daugiau apie chorą galite sužinoti www.promusica.lt, https://www.facebook.com/ProMusicaChoras\\


Vilniaus universiteto Kutūros centras kviečia VU darbuotojus prisijungti ir į kitus kolektyvus:

Jeigu grojate pučiamuoju arba mušamuoju instrumentu – jūsų lauks VU pučiamųjų orkestras „Oktava“. Orkestras ypač laukia galinčiais groti klarnetu arba valtorna!

Jeigu norėtumėte groti didžiausiais Lietuvoje vargonais – studija „Unda Maris“ puiki vieta įgyvendinti šią idėją!

Jeigu esate tradicijų fanai ir norėtumėte dar daugiau sužinoti apie Lietuvos folklorą – galbūt jums vieta „Ratilio“ kolektyve?

Taip pat labai kviečiame lankytis kasmėnesiniuose „Istorijų pasakojimų Sal(i)onuose“, kur galite atrasti puikių istorijų bei bendraminčių!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos