Sidebar

Rugsėjo 14-16 dienomis Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centre lankėsi svečiai iš Liono Claude Bernard 1 universiteto kultūros centro (Mission Culture). Susitikime buvo aptarti kuriamo Arqus universitetų kultūros centrų tinklo vystymo klausimai, svečiai susipažino su VU Kultūros centro komanda, veikla ir erdvėmis, VU chorų atstovais bei apsilankė koncerte „Kur giria žaliuoja...“. 

Šiemet balandžio mėnesį Arqus Europos universitetų aljansas patvirtino VU Kultūros centro iniciatyvą – suburti Arqus universitetų kultūros centrų bendruomenės tinklą (angl. Communities of Practice - Cultural Communities Network). Ši bendruomenės narių iniciatyva skleidžiasi ir pamažu įgauna pagreitį. Šios bendruomenės pagrindinis tikslas – suburti bendraminčių tinklą, sudaryti erdvę keistis patirtimis, dalintis idėjomis, naujomis kultūros politikos įžvalgomis ir tendencijomis, bendrai plėtoti ir įgyvendinti kultūrines iniciatyvas bei mokslo ir meno projektus.

Pirmasis gyvas narių susitikimas rugsėjo 14-16 dienomis, Vilniuje su Université Claude Bernard Lyon 1 Mission Culture atstovais prof. Jean-Marc Chovelon ir Charlotte Dufour. „Tokie susitikimai su kolegomis iš užsienio universitetų labai motyvuoja, įkvepia naujoms idėjoms ir bendrai kūrybinei veiklai, skatina dalintis gerąja praktika bei kalbėti apie iškylančius iššūkius, – dalinasi VU Kultūros centro projektų vadovė Sonata Adomaitienė. – Bendraujant su kolegomis išryškėja sritys, kuriose esame stiprūs, kur galbūt galime įgyvendinti pokyčius ir įdiegti naujoves, o taip pat ir kur galime apjungti jėgas bei bendradarbiauti“.

Apie Arqus universitetų kultūrinių bendruomenių tinklą (angl. Arqus Cultural Communities Network)

VU Kultūros centras pasiūlė įkurti Arqus universitetų kultūrinių bendruomenių tinklą. Šios iniciatyvos pagrindiniai tikslai yra:

  • suburti Arqus aljanso kultūrinę bendruomenę į ilgalaikį ir tvarų partnerių tinklą bei palaikyti bendruomeninius ryšius.

  • siekti glaudesnio tarpinstitucinio bendradarbiavimo, susipažinti su universitetuose vykdoma kultūrine, meno ir menine veikla bei jų darbo specifika, dalytis ir keistis gerąja patirtimi bei patirtimi, mokytis vieniems iš kitų.

  • sukurti erdvę ir galimybę dalytis idėjomis, bendrai plėtoti ir įgyvendinti tarptautines kultūros iniciatyvas, renginius ir projektus.

  • Į Arqus aljanso bendradarbiavimo veiklą ir darbotvarkę įtraukiti naują „Kultūra“ dimensiją.

Daugiau apie Arqus universitetų kultūrinių bendruomenių tinklą.

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos