Sidebar

Lapkritį sėkmingai pristatytas spektaklis „Valanda 00“ į Vilniaus universiteto (VU) Teatro salę grįžta su dviem papildomais pasirodymais! VU dramos teatro didelio susidomėjimo iš žiūrovų pusės sulaukusį spektaklį išvysti bus galima kovo 10 ir 14 dienomis, 19 val.

Ką reiškia „Valanda 00“? Tai būsena, kai akimirkai sustoja laikas, kažkur įvyksta pabaiga, o kitur ateina nauja pradžia. Tai sekundė nežinios, kuri išsitęsia, gyvenimo kadrai sulėtėja, o tu matai save tarsi iš šalies. Kuriamo spektaklio herojai atkakliai ieško savo vietos pokario pasaulyje, kuriame nebeliko kasdienybės Rojaus.
 
Po sėkmingų premjerinių rodymų lapkričio pradžioje VU dramos teatro trupė su dideliu entuziazmu nekantrauja vėl lipti ant Teatro salės scenos, taip neleisdami spektaklio ugniai užgesti. „Norime, kad spektaklis gyvuotų, o tam būtinai reikalingas žiūrovas, suteikiantis atgalinį ryšį. Susitikimas ir dialogas su publika – būtinas tiek spektaklio, tiek mūsų pačių, kaip aktorių ir žmonių augimui.“ – pasakoja trupės nariai.
Apie spektaklį ir jo kūrybinį procesą
Spektaklis yra įkvėptas ir pastatytas pagal Wolfgango Borcherto – vieno talentingiausių pokario vokiečių literatūros atstovų, išgyvenusių karo siaubą – apsakymus. Jo patirtis, ryšys su savuoju laikmečiu ir žmonėmis nulėmė dominuojančią kūrybos temą – grįžusios iš karo jaunosios kartos likimą. Ši tema vyrauja ir spektaklio „Valanda 00“ siužete – Antrojo pasaulinio karo fonas, atspindintis šiandienos realijas, istorijos herojus nuolat verčia ieškoti atsakymo į klausimą: „O kas toliau?“
 
Scenarijaus autorė ir režisierė F. Feiferė pasakoja, kad skirtingų kartų jausmai karo atžvilgiu – tapatūs: vienija užkrečiantis nerimas, skausmas, užuojauta. „Jaunoji karta šiandien patiria artėjančio karo būseną, todėl svarbu stiprinti dvasią, išlaikyti šaltą protą ir ieškoti išminties visavertiškai gyventi civilizacijoje, kuri sukūrė daug naikinimo įrankių, galinčių patekti į neatsakingo žmogaus rankas ir sugriauti viską.
 
Kurdamas spektaklį „Valanda 00“ jautiesi taip, tarsi visą laiką egzistavai karo temoje. Kai prasidėjo karas Ukrainoje, nebuvo nė dienos, kada galėjai jaustis nepriklausantis tam griūvančiam pasauliui, – pasakoja spektaklio kūrėja F. Feiferė. – Mes drauge su trupe išgyvenome daug brangių kūrybos ieškojimų ir atradimo akimirkų. Savalaikė ir prasminga meno ir gyvenimo dermė, tikiuosi, ras atliepį žiūrovų širdyse.“
 
VU dramos teatro spektaklis – tai VU Kultūros centro inicijuoto projekto „Valanda 00“ kulminacija. Projektu siekiama parodyti, kad karo akivaizdoje teatras tampa puikiu kanalu kalbėti apie aktualias problemas, kad teatriniu veiksmu galima paskatinti diskusiją ir kurti dialogą visuomenėje.
 
Projekto įgyvendinimo laikotarpiu VU studentai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse ir mokėsi visapusiškai pažinti ir suprasti teatro meno procesus. Kūrybines dirbtuves ir seminarus vedė tokie scenos meno profesionalai kaip režisierė Felicija Feiferė, taikomojo teatro kūrėja Kristina Werner (Vokietija), improvizacijos dėstytojas Vytautas Kontrimas ir kt.
 

Projektą organizavo VU Kultūros centras.

Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba.


Bilietų informacija

Bilietus platina bilietai.lt

Bilietai vietoje neparduodami!

Bilieto kaina – 7 eur.

Studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems ir VU darbuotojams taikoma nuolaida: bilietas – 5 eur. Prie įėjimo būtina pateikti galiojantį pažymėjimą, suteikiantį nuolaidą.

Kita svarbi informacija

Vaikai iki 7 metų neįleidžiami.

Spektaklis skiriamas jaunimui nuo 15 metų.       

Durys atidaromos: 18:30.

Renginio trukmė: ~1:20 val.


Spektaklio kūrybinė komanda

Režisierė: Felicija Feiferė.
Scenografija: Laura Luišaitytė
Choreografija: Agnė Rickevičienė
Muzika: Vygintas Kisevičius
Vaizdo projekcijos: Linartas Urniežius
 

Aktoriai:

Viktorija Aliukonytė
Gerda Dapkūnaitė
Gerda Papartytė
Jokūbas Naglinskas
Titas Masys
Simona Glazauskaitė
Kipras Šivickas
Monika Wołyniec
Ieva Kazokaitė
Beatričė Balaišytė
Rokas Žvirblis
Kristupas Sterbavičius
Nojus Staknys
Vakarė Mozūraitė
Gabija_Matkutė_Spektaklis_131.jpgSimonas_Lukoševičius_VU_Valanda_00_2mpix-150.jpgGabija_Matkutė_Spektaklis_167.jpg
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos