Sidebar

Liepos 6 dieną, 21 val. VU chorai „Gaudeamus“, „Pro musica“ ir „Virgo“ kviečia visus norinčius kartu giedoti „Tautišką giesmę“ prisijungti prie tradicinio pasirodymo ant VU centrinių laiptų. Šiemet kviečiame ne tik atlikti himną, bet ir išmokti daugiau patriotinių giesmių, Ukrainos himną bei ukrainietišką liaudies dainą.

Kaip ir kiekvienais metais VU chorai kviečia prisidėti prie šios dar 2009-aisiais kilusios iniciatyvos, kai viso pasaulio lietuviai vienu metu gieda „Tautišką giesmę“. VU chorų meno vadovė Rasa Gelgotienė tikisi sulaukti daugiau kaip 50 choristų ir ragina prie jų prisijungti VU bendruomenės narius ir vietos gyventojus. 

Chorai kviečia norinčius išmokti ne tik himną, bet ir kitų giesmių - „Kur giria žaliuoja“, „Už Raseinių, ant Dubysos...“, Ukrainos himną bei ukrainiečių liaudies dainą „Ой, чий то кінь стоїть“ - ir ateiti į VU Filologijos fakulteto Krėvės auditoriją liepos 6 d. 20 valandą. Choristai visiems norintiems parūpins natų ir pamokys giedoti, o 20:50 kartu nusileis ant VU centrinių rūmų laiptų, kur su visa Lietuva bei pasauliu sugiedos „Tautišką giesmę“.

Liepos 6 d. 20.55 val. R. Gelgotienė kviečia susitikti prie VU centrinio įėjimo lauke (Universiteto g. 3) ir giedoti „Tautišką giesmę“ kartu.

VU chorai gieda ukrainiečių liaudies dainą „Ой, чий то кінь стоїть" išreikšdami palaikymą Ukrainai:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos