Sidebar

Šeštadienį, gegužės 21 d., 18 val. vargonų muzikos mėgėjai yra kviečiami į Vilniaus universiteto (VU) vargonų studijos „Unda Maris“ jubiliejinio 10-ojo sezono uždarymo koncertą VU Šv. Jonų bažnyčioje.

2011 m. susikūrusio kolektyvo idėja yra suvienyti VU bendruomenėje esančius vargonų muzikos mėgėjus. Studijos pavadinimą „Unda Maris“ parinko VU vargonininkė dr. Aušra Motūzaitė-Pinkevičienė.

„Unda maris išvertus iš lotynų kalbos reiškia „jūros banga“, o Vilniaus universiteto vargonų registrai nuostabiai imituoja jūros bangavimą“, – pasakoja vargonininkė.

Šv. Jonų bažnyčios vargonai yra vieni gražiausių ir didžiausių Lietuvos vamzdinių vargonų.

Per dešimt metų vargonų studijoje grojo įvairiausių specialybių ir profesijų VU studentai, dėstytojai, darbuotojai ir alumnai: filologai, fizikai, chemikai, medikai, istorikai, matematikai, geografai, teisininkai ir kt. Šiame koncerte vargonais skambins Benas Matūzevičius, Regina Dainytė, Rūta Dubakienė, Karolina Indrulytė, Audrė Dudėnienė, Justas Dapkūnas, Nurlana Alyeva ir Vytautas Jonkus.

„Unda Maris“ nariai mielai groja barokinius Johanno Sebastiano Bacho ir Dietericho Buxtehudės kūrinius, nevengia ir romantinių Josefo Rheinbergerio kompozicijų, o kai kurie net patys vargonams aranžuoja savo mėgstamas popmuzikos ar kino filmų temas.

Jubiliejinio 10-ojo sezono uždarymo koncerte skambės J. S. Bacho, D. Buxtehudės, J. Pachelbelio, J. Rheinbergerio, M. K. Čiurlionio ir kitų kompozitorių kūriniai vargonams.

Vad. Aušra Motūzaitė-Pinkevičienė ir Vidas Pinkevičius.

Įėjimas nemokamas.

Daugiau informacijos Facebook’o paskyroje

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu muzikos instrumentų karaliumi – didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes. Be to, siūloma pasižiūrėti nemokamą vaizdo įrašą ir pamatyti VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos