Sidebar

Vasario antroje pusėje VU chorų meno vadovė Rasa Gelgotienė ir chormeisteris Ignas Garla lankėsi Paduvos universitete pagal Erasmus+ programą. Vizito tikslas buvo stebėti šio universiteto meno kolektyvų repeticijas, susipažinti su chorų darbo metodika, išsiaiškinti repertuarą bei galimybes kartu rengti bendradarbiavimo projektus. 
Paduvos universitetas - tai vienas seniausių Europos universitetų, kuris šiemet minės 800 metų įkūrimo sukaktį. Vos 200 000 gyventojų turinčiame Veneto regiono miesto - Paduvos universitete studijuoja net 60 000 studentų, todėl mieste pilna jaunimo, o universitetas užima daugybę pastatų, pradedant įspūdingais renesansiniais rūmais centre, baigiant įvairių fakultetų šiuolaikiniais pastatais skirtinguose miesto rajonuose. 
 
Paduvos universitete yra net keletas muzikinių kolektyvų - kai kurie iš jų yra laikomi pagrindiniais, reprezentaciniais, kaip pvz orkestras ir du chorai. O daugelis kitų - fakultetiniai, skirtingų žanrų nedideli kolektyvai.
 
VU chorų vadovė Rasa Gelgotienė pasakoja apie Paduvos universitetų chorus: „Paduvos universitete yra du chorai - kamerinis, kuriame dainuoja iki 24 dainininkų, ir didysis, kuriame yra apie 60 choristų. Kamerinio choro programose - daug sudėtingų muzikos kūrinių, Renesanso polifonija, taip pat ir šiuolaikinė muzika. Didysis choras dažniau atlieka stambių formų kūrinius - štai ir dabar, mūsų lankytose repeticijose, ruošiamas L. Cherubini „Requiem", kuris bus atliekamas iškilmingame renginyje, skirtame Universiteto 800 metų sukakčiai."
 
Abiejuose choruose dainuoja labai įvairaus amžiaus ir visų profesijų žmonės - Paduvos universiteto studentai, dėstytojai, alumnai. Paduvos universiteto chorams vadovauja Ignacio Vazzoler - dirigentas iš Argentinos. „Tai labai muzikalus, puikią dirigento techniką turintis choro vadovas, iš kurio mums buvo ko pasimokyti."- pasakojo R. Gelgotienė. "Labai džiaugiuos, kad dirigentas Ignacio su entuziazmu atsiliepė į mūsų siūlymus dėl VU ir Paduvos universitetų kultūrinio bendradarbiavimo."
 

Dar viena Arqus universitetų kultūrinio bendradarbiavimo kryptis - Graco (Austrija) universitetas, kuris organizuos VU choro „Virgo" ir VU kamerinio orkestro koncertą Grace balandžio 30 dieną

Pirmasis kultūrinio bendradarbiavimo projektas įvyko dar 2020 metų gale, kai VU kultūros centras pakvietė Arqus universitetų chorus surengti nuotolinį Kalėdinį koncertą, kuriame chorai atliko Kalėdų giesmes, o taip pat pristatė savo universitetus.   

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos