Sidebar

Buvusiam VU Dainų ir šokių ansamblio šokėjų grupės vadovui Vytautui Buterlevičiui už viso gyvenimo nuopelnus tautinei kultūrai įteiktas Aukso paukštės apdovanojimas.
 

Lapkričio 20 d., šeštadienį, liaudiškos muzikos koncerte pasirodė VU Dainų ir šokių ansamblio choras ir orkestras su itin jautria ir šviesia muzikine programa, kurioje taip pat skambėjo choro vadovės D. Mačiukaitės-Krasauskienės „Už girių girių ugnelė dega“ kūrinio aranžuotė.    

Sekmadienį Šokio teatre vykusiame koncerte „Šokim, trypkim, linksmi būkim“ Lietuvos studentų kolektyvai žiūrovus stebino puikiu reginiu. Festivalį vainikavo VU Dainų ir šokių ansamblio ir VU alumnų dainų ir šokių ansamblio „Jievaro“ pasirodymas Aukso paukštės įteikimo ceremonijoje. Šis išskirtinis apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus tautinei kultūrai buvo įteiktas žymiam baletmeisteriui, choreografui, dainų švenčių scenarijų autoriui Vytautui Buterlevičiui. V. Buterlevičius yra buvęs VU Dainų ir šokių ansamblio šokėjų grupės vadovas 2014-2016 m., parašęs scenarijų ir surežisavęs Ansamblio 75 metų jubiliejų „Oi, ant kalno, ant aukštojo“. Dabar V. Buterlevičius yra „Jievaro“ meno vadovas bei choreografas, tačiau bendrų renginių metu repeticijose dažnai vadovauja ir VU Ansambliui.    

Šis koncertas Ansambliui ypatingas, nes atlikti Maestro kurtus šokius – visad didelė garbė, ypač, kai keletui jų muziką aranžavo ir instrumentuotes parašė Ansamblio meno vadovas E. Čiplys.     

VU Dainų ir šokių ansamblio studentai dar sykį didžiai sveikina Maestro! Jiems buvo didelė garbė ruoštis šio reikšmingo apdovanojimo iškilmėms, pristatant Maestro kūrybą scenoje.     

Bendroje nuotraukoje įvairių kartų ansambliečiai – V. Buterlevičius centre, Vilniaus universiteto Dainų ir šokių ansamblis, Vilniaus universiteto alumnų dainų ir šokių ansamblis „Jievaras".

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos