Sidebar

Vilniaus universiteto pučiamųjų orkestro „Oktava“ repeticijoje lankėsi kompozitorius, dirigentas, LMTA dirigavimo katedros docentas Kazys Daugėla. Maestro Kazys Daugėla meistriškumo pamokos metu dalinosi savo ilgamete patirtimi, pasakojo apie pučiamųjų instrumentų atsiradimą, jų istoriją, pritaikymą muzikai bei jų gyvavimą Lietuvoje.

20201024 113956

K. Daugėla didelį dėmesį skyrė ir Lietuvos dvaruose bei rūmuose skambėjusiai pučiamųjų muzikai – jos atsiradimui, pobūdžiui ir atlikimo būdui. Kompozitorius, supažindinęs su pučiamųjų instrumentų ir pučiamųjų muzikos Lietuvoje ir pasaulyje istorija, taip pat suteikė galimybę praktiškai panaudoti gautas žinias.

Po teorinės paskaitos VU pučiamųjų orkestras „Oktava“ atliko jo paties sukurtą autorinį kūrinį „Lietuviški choralai: nuo renesanso iki J.Naujalio aranžuoti koncertiniam pučiamųjų orkestrui“.

20201024 113916

Kaip sakė pats K. Daugėla: „Mums būtina išmanyti savo krašto pučiamųjų muzikos istoriją ir ne tik dėl to, kad galėtume ją teisingai atlikti, bet ir toliau gebėtume ją kurti, puoselėti ir perduoti ateitiems kartoms“.

Tai tęstinis, Vilniaus universiteto Kultūros centro meno kolektyvams skirtų meistriškumo pamokų, projektas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos