Sidebar

chorai lt 100Švenčiant Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį Vilniaus universiteto (VU) chorams teko itin garbinga misija – vasario 16 d. Vilniaus S. Daukanto aikštėje Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonijoje giedoti Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybinius himnus.

VU chorams dirigavo jų vadovė Rasa Gelgotienė, akompanavo Lietuvos kariuomenės orkestras. Prieš visoje Lietuvoje suskambant pagrindiniams šimtmečio simboliams – varpams, chorai kartu su Merūnu Vitulskiu atliko šimtmečio daina išrinktą „Lietuva brangi“, kurią dirigavo Kauno valstybinio choro vadovas Petras Bingelis.

Ceremonijoje S. Daukanto aikštėje dalyvavo Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Islandijos, Ukrainos, Gruzijos prezidentai, Europos Vadovų Tarybos Pirmininkas, Europos Komisijos Pirmininkas, taip pat Švedijos ir Danijos karališkųjų šeimų atstovai. Renginį tiesiogiai transliavo Lietuvos nacionalinė televizija.

Šiemet vasario 16-ąją atlikdami himnus ir patriotinius jausmus žadinančias dainas VU chorai sutinka Lietuvoje, nors jau beveik tradicija tapo, kad kolektyvai šia proga koncertuoja svetur. „Su VU chorais Lietuvos valstybės ir nepriklausomybės atkūrimui paminėti skirtus koncertus esame surengę visame pasaulyje – JAV, Argentinoje, Urugvajuje, Brazilijoje, Prancūzijoje, Liuksemburge, Vengrijoje, Čekijoje ir kitose šalyse. Nepaprastai džiaugiamės šiemet Tautišką giesmę galėję giedoti šioje didelėje šventėje kartu su visa Lietuva. Tai pakilus jaudulys, džiaugsmas, o kartu ir didžiulė atsakomybė“, – emocijomis dalijosi trijų VU chorų vadovė R. Gelgotienė. Dirigentė pabrėžė, kad choristai buvo taip užsidegę, kad Latvijos ir Estijos himnus išmoko mintinai.

Šaltinis: naujienos.vu.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos