Sidebar

2017 m. spalio 14-15 dienomis Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčią užliejo choristų balsai – vyko Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso II turas ir finalas. Visi trys Vilniaus universiteto chorai įvertinti aukštais balais – I laipsnio diplomais.

Gaudeamus tabTai vienas didžiausių Lietuvos chorinio judėjimo įvykių. Konkursas vyksta kas ketveri metai, metus prieš Lietuvos Dainų šventę. „VU chorai yra išsikėlė tikslą visuomet dalyvauti šiame konkurse, nes jis suteikia galimybę tobulėti ir būti įvertintiems autoritetingos komisijos“, – teigia VU chorų meno vadovė Rasa Gelgotienė.

Paklausta, kaip vertina chorų pasiekimus konkurse, R. Gelgotienė atsakė: „Šis konkursas – tarsi svarstykles. Vienais metais į pačių geriausiųjų gretas iškyla vieni chorai, kitais metais turbūt buvę laimėtojai šiek tiek atsipalaiduoja ir užleidžia savo poziciją kitiems. Praeitame konkurse sublizgėjo chorai „Virgo“ ir „Pro Musica“, gavę pačius aukščiausius balus, o šiemet netikėtai abu šiuos chorus aplenkė trečias VU choras – „Gaudeamus“.

Pasidomėjome, kokiomis nuotaikomis po konkurso gyvena VU choro „Gaudeamus“ choristai. „Kadangi dalyvavau pirmą kartą, tai džiaugiausi vien tuo, kad jame dalyvauju. Smagu, kad savo balsu prisidėjau prie gero choro skambesio“, – įspūdžiais dalijosi choro naujokė Lina. Choristas Vytautas vertina dalyvavimą šiame renginyje: „Dalyvavimas konkurse įkvėpė vienybės ir noro konkuruoti bei žinoti „savo vietą“ chorinėje bendruomenėje.“ Sužinojęs rezultatus apsidžiaugė ir choro senbuvis Robertas: „Patekti į dešimtuką atrodo tikrai kažkas įspūdingo. Didžiuojuosi kiekvienu traukusiu natą greta.“ „Rezultatą išgirdusi šokinėjau kaip vaikas“, – džiaugsmo neslėpė choristė Ernesta. „Galėjom aukštesnę vietą užimti, bet visada yra kur tobulėti“, – choro pasirodymą konkurse vertino ilgametė choro narė Irma.

VU choras „Gaudeamus“ yra vienas seniausių ir žymiausių Lietuvos studentų kolektyvų, įkurtas 1940 metais. Kolektyvą subūrė žymus chorvedys, pedagogas, kompozitorius, vargonininkas ir kultūros veikėjas Konradas Kaveckas. Vėliau šiam kolektyvui vadovavo daug įžymių Lietuvos chorvedžių: P. Sližys, P. Gylys, B. Jankauskas, R. Zdanavičius, J. Kalcas; nuo 1995 m. chorui vadovauja Rasa Gelgotienė. Šiandien kolektyvas aktyviai koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

VU choras Gaudeamus konkurse

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos