Sidebar

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) choras „Veni Gaudere“, vadovaujamas Adelės Mikalkėnienės, iš konkursinės-koncertinės išvykos rugsėjo 12 – 19 d. Ispanijoje grįžo ne tik su dviem Aukso diplomais, bet ir aukščiausiu įvertinimu – Grand Prix, skiriamu pačiam geriausiam konkurso chorui.

veni gaudere 1Visai neseniai (2016 m. lapkričio 18 d.) atšventęs kūrybinės veiklos 10-metį, VU KnF choras „Veni Gaudere“ nutarė patikrinti vokalo galimybes ir išbandyti laimę toliau nuo namų – Ispanijoje. VII tarptautinis chorų festivalis ir konkursas „Canco Mediterrania“ rugsėjo 12 – 17 d. vyko viename gražiausių Ispanijos Kosta Bravos regiono kurortinių miestų – Lloret de Mar. Konkurse dalyvavo 13 chorų iš skirtingų šalių: Lenkijos, Čekijos, Italijos, Ispanijos bei Farerų salų. Lietuvai šiame konkurse atstovavo VU KnF choras „Veni Gaudere“, kuris dalyvavo dvejose iš penkių konkurso kategorijų – sakralinės ir folklorinės muzikos.

Aukščiausi įvertinimai – iš konkurso komisijos

Konkurso dalyvius vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė: Natalia Komarowa (Rusija), Prof. Elžbieta Wtorkowska (Lenkija), Prof. Jiri Holubec (Čekija), Dr. hab. Jan Borowski (Lenkija). Vertinimo kriterijais buvo intonacija, natų tikslumas, garso kokybė, programos pasirinkimas ir bendras artistinis įspūdis. Nors konkurse dalyvavo ne vienas stipriai pasirengęs kolektyvas, komisija chorui „Veni Gaudere“ skyrė ne tik abiejų kategorijų Aukso diplomus, bet ir pripažino geriausiai iš visų amžiaus grupių ir kategorijų pasirodžiusiu choru ir apdovanojo jį Grand Prix.

„Šis apdovanojimas yra vienas svarbiausių ir reikšmingiausių tarptautinių „Veni Gaudere“ laimėjimų, įrodančių per 10 kūrybinės veiklos metų pasiektą meninę ir vokalinę brandą, gebėjimą susitelkti, stengtis ir eiti išvien, siekiant aukščiausių rezultatų“, – sako choro įkūrėja ir vadovė Adelė Mikalkėnienė.

Išskirtinė privilegija – koncertuoti Barselonos katedroje

Rugsėjo 15 d. VU KnF choras „Veni Gaudere“ buvo pakviestas dalyvauti konkurso „Canco Mediterrania“ organizatorių surengtame chorų koncerte įstabaus grožio Barselonos katedroje (Catedral de Barcelona), savo didingumu nenusileidžiančioje garsiajai Paryžiaus katedrai. Šiemet koncertas buvo skirtas teroristinio išpuolio Barselonoje (2017 rugpjūčio 17 d.) aukoms atminti, kurios buvo pagerbtos tylos minute, o chorai šį atminimą įprasmino savo atliekamais kūriniais.

veni gaudere 2Kitą dieną „Veni Gaudere“ merginos apžiūrėjo svarbiausias Barselonos įžymybes – į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą Antoni Gaudi Šv. Šeimynos baziliką (Sagrada Familia) ir to paties architekto projektuotus Batlo ir Milos namus (Casa Batllo, Casa Mila), Gvelio parką (Prak Guell), Triumfo arką ir kt.

Valensijoje „Veni Gaudere“ choristės sutiktos kaip namuose

Kauno evangelikų liuteronų Šv. Trejybės bažnyčios kunigo Sauliaus Juozaičio iniciatyvos dėka rugsėjo 17 d.  choras surengė koncertą Valensijos Jėzaus Draugijos bažnyčioje (Iglesia de la Compañía de Jesús de Valencia), kurį organizuoti padėjo Lietuvos Respublikos konsulatas Valensijoje bei p. Vilma Dobilaitė. Susirinkusiai lietuvių bendruomenei ir kitiems klausytojams kolektyvas dovanojo sakralinės muzikos ir lietuvių kompozitorių kūrinių programą, kurią publika sutiko labai šiltai, negailėdama plojimų ir pagyrimų.

Valensijoje choro laukė ne tik koncertas, bet ir itin svetinga viešnagė ten gyvenančios Lauros Jurevičiūtės šeimos namuose.

Artimiausi choro planai

Puikiai pradėjęs naujuosius mokslo metus, choras toliau rengia naujus pasirodymus lapkričio 1 d. vyksiančiam tradiciniam VU KnF Studentų atstovybės organizuojamam renginiui „Sielų upė“, bei lapkričio 19 d. Vilniuje, Bernardinų bažnyčioje vyksiančiam Lietuvos aukštųjų mokyklų chorų festivalio koncertui.

„Veni Gaudere“ maloniai kviečia apsilankyti šiuose renginiuose ir išgirsti sėkmę Ispanijoje atnešusius senosios bei šiuolaikinės muzikos kūrinius.

Kristina Dapkutė
VU KnF choro „Veni Gaudere“ narė,
VU KnF Meno vadybos magistro II kurso studentė

 Veni gaudere Prizai

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos