Sidebar

Spalio 24 dieną, 19 valanda, Šv. Jonų bažnyčioje.Virgo35

Vilniaus universiteto merginų choras „Virgo“ švenčia 35 – metų jubiliejų ir chorinės muzikos gerbėjus kviečia į garsų derme užburiančią šventę. Į “Virgo” gimtadienio šventę susirinks visi Vilniaus universiteto chorai - Vilniaus universiteto akademinis mišrus choras “Gaudeamus”, Vilniaus universiteto mišrus choras ”Pro musica” ir Vilniaus universiteto kamerinis orkestras. Finalinio koncerto metu į sceną lips ne tik dabartinės kartos “Virgo” choristės. Jubiliejinį vakarą klausytojai turės galimybę išgirsti ir buvusias “Virgo” choro nares, kurios neužmiršta savo kolektyvo ir kiekvieno jubiliejaus proga pri...sijungia atlikti keletos iš kartos į kartą perduodamų kūrinių. Finalinis koncertas bus kupinas muzikinių sveikinimų ir netikėtumų. Vienas iš jų - VU choristų ruošiamas muzikinis siurprizas „Virgo“ choro merginoms ir klausytojams.

Bilietus platina BILIETAI LT

Vilniaus universiteto merginų chorą „Virgo“ vienija apie 50 Vilniaus universiteto studenčių ir absolvenčių, o šis ratas kasmet pasipildo vis naujomis narėmis. Ne veltui „Virgo“ choras yra laikomas vienu geriausiu choru Lietuvoje: daugybė tarptautinių laimėjimų, „Aukso paukštės“ laimėtojas, daugkartinis Šimkaus konkurso laureatas. Choras yra dalyvavęs daugybėje tarptautinių festivalių ir konkursų iš kurių daugiau nei 20 kartų grįžo su apdovanojimais. Prieš dvejus metus vykusiame Lietuvos chorų konkurse geriausiu moterų choru pripažintas „ Virgo“ choras įkurtas 1980-aisiais Vilniaus universiteto filologijos fakultete tuometinio dekano Balkevičiaus iniciatyva. O nuo 1981 - ųjų metų chorui vadovauja Rasa Gelgotienė.

Spalio 24 d. koncerto įrašai

 Spalio 23 d. VU merginų choro „Virgo“ ir Vižisko vyrų choro koncertas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos