Sidebar

2024-03-11 15:00
2024-03-11 16:00
Kovo 11-osios proga Vilniaus universiteto bendruomenė kviečia į šventinį koncertą Šv. Jonų bažnyčioje. Universitetas tęsia tradiciją ir šią dieną miestui dovanoja šventę, kurioje laukiami Vilniaus universiteto studentai, darbuotojai, alumnai ir VU senjorai, Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai.
 
Koncerto muzikinę dalį sudarys specialiai Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventei parengta Vilniaus universiteto pučiamųjų orkestro „Oktava“ (meno vadovas Albinas Kučinskas) programa.
 
Orkestras, gyvuojantis jau daugiau nei 70 metų, savo pasirodymais papuošia universitete, Vilniaus mieste bei visoje Lietuvoje organizuojamus kultūrinius renginius. Jau ne vienerius metus orkestro muzika skamba Mokslo metų pradžios šventėje rugsėjo 1-ąją, Kalėdų laikotarpiu šventiniame koncerte suburiančiame universiteto ir orkestro bendruomenę bei kituose tradiciniuose ir netradiciniuose renginiuose. Kolektyvas nuolat dalyvauja pučiamųjų orkestrų festivaliuose Trakuose, Panevėžyje, Palangoje, Vilkaviškyje, Birštone ir kitur. „Oktava“ yra nuolatinė Baltijos šalių studentų šventės „Gaudeamus“ bei Nacionalinių Dainų švenčių dalyvė, o Kovo 11-osios proga su džiaugsmu dovanos miestui ir universiteto bendruomenei savo šventinę programą.
 
Koncerto pradžia 15 val., durys atsidaro 14.30 val. Renginio trukmė 1 val.
 
Įėjimas nemokamas.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos