Sidebar

2024-03-23 18:00
2024-03-23 19:00

Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras „Istorijų pasakojimų salioną“ organizuoja jau penkerius metus, siekdamas populiarinti gyvo pasakojimo tradiciją Vilniaus universitete. Šiais metais Lietuvoje viešintis libanietis pasakotojas Raffi Feghali surengs vieną įspūdingiausių savo pasirodymų pavadinimu „Anatomy of Home“ (liet. „Namų anatomija“). Storytellingo pasirodymas įvyks kovo 23 dieną, 18 valandą, VU Teatro salėje.

Vilniaus universiteto studentams ir darbuotojams įėjimas nemokamas, tačiau būtina turėti tai įrodantį dokumentą ir užsiregistruoti ČIA. Vietų skaičius ribotas!

Ši istorija yra apie namus: gimtuosius, pasirinktus, priverstinius, tarpinius... Mums pasisekė, jeigu gyvenimo pradžioje turime namus. Čia augame, tyrinėjame ir pasirenkame, ar pasiekę brandą toliau juose gyvensime, ar ieškosime naujų. Daugumai iš mūsų, daug dažniau nei galime įsivaizduoti yra primetami svetimi namai. Kai kurie išmoksta mylėti naujus namus, o kiti blaškosi tarp dviejų. Pasakotojas klausia, koks yra mūsų santykis su namais? Egzistuoja ištisas skirtingų namų pasaulis.

Istorijų pasakojimo renginys „Namų anatomija“ vyks anglų kalba.

Raffi Feghali yra teatro kūrėjas, taikos puoselėtojas ir lektorius, gyvenantis tarp Amsterdamo ir Beiruto.

Nuo 2009 m. jis režisavo daugiau nei 35 „Theatre of the Oppressed“ pasirodymus, improvizacinį teatrą ir kitus spektaklius. Pastaruoju metu jis režisavo savo sukurtą kūrinį „Mes čia gyvename“ (2022 m., Libanas) ir „Stovėti stebuklingame lauke“ (2023 m. Nyderlandai).

Kaip atlikėjas, R. Feghali surengė daugiau nei 60 pasirodymų visame pasaulyje, vadovaujant daugeliui tarptautinių režisierių. Raffi yra vienas iš žmonių, kurie 2009 m. atnešė improvizaciją į Libaną, bei neseniai leidosi į kelionę, sugrąžinančią jį prie istorijų pasakojimo šaknų. „Halim Al-Hakawati“, solo improvizavimo šou, kurį režisavo Stephen'as Kearin'as, su kuriuo jis dabar koncertuoja, atsirado dėl šio bendradarbiavimo. R. Feghali yra įprastas istorijų pasakojimo vakaro „Mezrab“ Amsterdame šeimininkas. 2018 m. jis pradėjo savo pirmąją autobiografinę monodramą Peer'as Gynt'as iš Bourj Hammoud. Visai neseniai jis dalyvavo Bryan'o Reynolds'o režisuotame filme „Interviu su mirusiaisiais“. Antroji jo autobiografinė monodrama „Namų anatomija“ įvyko Amsterdamo „Fringe“ festivalyje 2022 m. ir nuo to laiko gastroliuoja.

Bilietus į pasirodymą galimą įsigyti čia: kakava.lt

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos