Sidebar

Milda Rickute Dalia Grybauskaite2017 m. liepos 5 d., Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, prezidentė Dalia Grybauskaitė valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo per 40 Lietuvos ir užsienio piliečių – tarp jų ir Vilniaus universiteto Kultūros centro darbuotoją, Folkloro ansamblio „Ratilio“ vadovę Mildą Ričkutę valstybinio ordino medaliu „už nuopelnus Lietuvai“.

M. Ričkutė ansambliui vadovauja nuo 2007 m. Jos dėka daugybė Vilniaus universiteto studentų pažįsta lietuvių folklorą ir tradicijas, ansamblis žinomas ir laikomas profesionaliu visoje Lietuvoje. Dėkojame Mildai už indėlį garsinant Vilniaus universiteto vardą bei džiaugiamės jos apdovanojimu.

Prezidentės teigimu, apdovanotųjų dėka Lietuva šiandien yra inovatyvi, girdima pasaulyje ir kaip niekada anksčiau turinti daug draugų. Ji pabrėžė, kad visi susirinkusieji į savo darbą žiūri kaip į žmogišką misiją ir gerai suvokia, kokią daugybę darbų dar reikia nuveikti, kad gyvenimo kokybė Lietuvoje didėtų, kad socialinės atskirties liktų kuo mažiau ir kuo daugiau būtų vilties, pažangos ir šviesos – tikro išsilavinimo, profesionalumo, sveikų ambicijų ir pilietiškumo, teigiama Prezidentūros pranešime.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/valstybes-apdovanojimai-ir-profesoriui-l-mazyliui-ir-apzvalgininkui-a-tapinui.d?id=75148816

Papildyta 2019-01-05: Milda Ričkutė 2005–2018 m. vadovavo Vilniaus etninės kultūros centrui, buvo Etninės kultūros globos tarybos prie LR Seimo narė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos