Sidebar

2024-05-09 15:00
2024-05-09 16:30

2024 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis, 15:00 val. - 16:30 val.  

Dalyvių registracija – 14:45 val.

Rektoriaus aula, Vilniaus universitetas, Centriniai rūmai, Universiteto g. 3, Vilnius 

Apvaliojo stalo diskusija „Mažosios kūrybinės bendruomenės Europos universitetuose“ tema, sukvies švietimo, kultūros ir meno sektorių, nevyriausybinių organizacijų dalyvius diskutuoti apie švietimo įstaigose esančių kūrybinių bendruomenių reikšmę bei jų potencialą, prisidėjimą prie universitetų misijos bei vertę jaunojo žmogaus asmenybės augimui. Daugumoje Lietuvos aukštojo mokslo įstaigų veikia aktyvios kūrybinės bendruomenės. Vienos jų išlaiko ilgametį universitetinių tradicijų tęstinumą, kitos bando atliepti į šiuolaikinius studentų kultūrinės edukacijos ir savirealizacijos poreikius. Neabejojame tuo, kad aktyvus įsitraukimas į kultūrinį universiteto gyvenimą geriną bendrą studijų patirtį ir kurią reikšmingą visuomeninę vertę. Apie visą tai ir dar daugiau norime padiskutuoti su kviestiniais pranešėjais bei sulaukti refleksijų ir komentarų iš visų, šia tema suinteresuotų kultūros ir švietimo organizacijų atstovų.

Diskusijos moderatorius – Arminas Varanauskas.

Diskusija vyks lietuvių kalba, žodžiu bus verčiamas Bratislavos Comenius universiteto pranešimas į lietuvių kalbą.

Pranešėjai:

Arminas Varanauskas, „Žinių ekonomikos forumas“. Pristatys 2021 m. atlikto tyrimo „Kultūrinės edukacijos veiklų poveikio vertinimo“ rezultatai ir pateikta kitų Europos universitetų kultūros ir meno centrų veiklų apžvalga.

Ema Tamaškovičová, Bratislavos Comenius universitetas (Slovakija). Pristatys Bratislavos universiteto patirtį ir sėkmės istorijas, susijusias su kultūros ir meno kolektyvų veikla.

Gintė Jokubaitienė, VU Kultūros centro vadovė. Tema - Kultūros centrų misijos Europos universitetuose

Lijana Savickienė, VU Studentų sąjungos prezidentė. Tema – VUSA patirtis.

Dalyvių skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija: REGISTRACIJA

Apvaliojo stalo diskusijos programą atsiųsime užsiregistravusiems dalyviams prieš renginį.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos