Sidebar

VU vargonų studija "Unda Maris" pradeda savo 5-ąjį sezoną ir kviečia visus VU bendruomenės narius (studentus, dėstytojus, darbuotojus ir alumnus) prisijungti. Repeticijos vyks VU Šv. Jonų bažnyčioje didžiaisiais vargonais pirmadieniais 16.30-18.00 val. Studijos vadovas - VU vargonininkas dr. Vidas Pinkevičius.Po VU vargonų studijos Unda Maris koncerto 2015 metais 1024x719

Vargonų idėja "Unda Maris" studijoje vienija įvairių profesijų žmones -fizikus, inžinierius, chemikus, filologus, medikus, informatikus ir kitus. Tai yra puiki galimybė apjungti visą VU bendruomenę. Svarbiausios savybės, reikalingos grojant vargonais yra smalsumas, kruopštumas, darbštumas ir noras tobulėti.

Kaip pasakojo nuo studijos susikūrimo vargonuojanti Regina Dainytė, žodžiais yra sunku išreikšti, kodėl jai patinka vargonų muzika. “Galbūt todėl, kad nuo vargonų galybės net virpuliukai per kūną eina. Tiesiog ši muzika kelia tave tiesiai į dangų”, - apie vargonų meno mistines savybes pasakojo VU ITTC programuotoja dirbanti Regina.

R.Dainytė norėtų išmokti sugroti visus 8 Mažuosius preliudus ir fugas, kurie anksčiau buvo priskiriami Johanno Sebastiano Bacho rankai. Šie žavingi kūriniai yra puiki pedagoginio repertuaro dalis. “Būtų nuostabu įveikti po du preliudus ir fugas per metus”, - prisipažino vargonų entuziastė.

Sunkiausia jai yra rasti laiko praktikavimui, mat kasdieniniai darbai ir rūpesčiai priverčia labai kruopščiai planuoti laiką ir išnaudoti kiekvieną laisvą minutę – Regina mintyse praktikuojasi net ir važiuodama troleibusu. “Taip pat gaila, kad neturiu galimybės kasdien pagroti su pedalais kojomis” – apgailestavo Regina, kuri savaitgaliais pagal galimybes net ir į Anykščių bažnyčią traukia repetuoti.

“Kai pripranti prie kito instrumento, atrodo, kad jau viskas neblogai gaunasi, bet tik atsisėdu prie VU Šv. Jonų bažnyčios vargonų – vėl kaip iš naujo pradedu. Ten ir atstumai tarp pedalų ir skambesys kitoks”, - guodėsi Regina ir pabrėžė, jog prireikia net 10 kartų pergroti kūrinį tais vargonais, kol atsiranda saugumo jausmas.

Tačiau “Unda Maris” nariai taip lengvai nepasiduoda – jų entuziazmas ir tikslo siekimas padeda įveikti iškilusias kliūtis. Daugelis jų jaučia natūralų jaudulį prieš kasmetinį pavasario pabaigoje vykstantį sezono uždarymo koncertą VU šv. Jonų bažnyčioje, kuris yra sušvelninamas žinojimu, jog ateina metas pasidalyti meile vargonams su kitais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos