Sidebar

2021-05-05 03:00
2021-05-05 23:00

VU Dramos teatras

HERAKLIS

ŽAIDIMAS MITO ERDVĖJE

Režisierius Rimantas Venckus Dailininkė Dalia Kiaupaitė Muzikos autorius Andrius Šiurys

Sceninio judesio vadovė Kamilė Narkutė Trukmė 80 min.

Spektaklį bus galima išvysti gegužės 5 d. (prieinama visą dieną) https://bit.ly/3eBNL93

Gegužės 5 d. 20 val. spektaklio aptarimas. Registraciją į spektaklio aptarimą: https://bit.ly/3eB7Mwq

Šiuo spektakliu norime pagerbti pirmąjį studentišką vaidinimą Vilniaus universitete. 1570 m. viename iš VU kiemų pastatyta italų autoriaus S. Tucci drama apie Heraklį lotynišku pavadinimu „Hercules“.

Šiandien antikinio mito erdvėje Heraklį mes atrandame kaip fenomeną, kuris ir XXI amžiaus realybėje gali būti puikus „influenceris“ kiekvienam, norinčiam pasakyti „Aš galiu“ arba bent jau „Aš noriu galėti“. Heraklis moko mus, kad viską galime pasiekti, net atrodytų neįmanomus dalykus. Bet tik tuo atveju, jei turime aiškų tikslą ir žinome, kodėl jo siekiame. Tad siekiantiems aukštų idealų tikrai pravartu ieškoti savyje Heraklio, padėsiančio nugalėti net ir savo vidinius demonus. Juk nuolatos daryti tai, kas įmanoma, – gyvenimo rutina, o bandymas padaryti tai, kas neįmanoma, – prasmingas gyvenimo iššūkis.

Nors kiekvienas mitas iš tiesų tėra tik pasaka, bet iš jos paveldėtas realybės genas gyvas mumyse. Visi mes galime būti dvasios Herakliai – darbuose, kūryboje, meilėje, svajonėse, net ir kasdienybėje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos