Sidebar

2020-10-10 22:00
2020-10-10 23:20

Visada jaunas, polėkiu trykštantis Vilniaus universiteto Kamerinis orkestras, praėjusiais metais (2019) minėjęs savo veiklos keturiasdešimtį, pristato trečiąją kūrybinę kompaktinę plokštelę. Kolektyvas gimė dar 1979 m., kuomet fleitininko ir pedagogo Pauliaus Bernardo Koncės iniciatyva Vilniaus universitete buvo suburtas senosios muzikos kvartetas.

Nuo to laiko išaugo ne tik kolektyvo sudėtis ir atliktų kūrinių archyvas, bet ir kolektyvo muzikinės ambicijos ir pasiekimai. Per visą savo istoriją kolektyve yra griežę 136 įvairių specialybių studentai, įvaldytas gausus įvairių žanrų repertuaras nuo baroko iki populiarios šiuolaikinės muzikos, surengta daugiau kaip 800 koncertų Lietuvoje, Europoje, Kinijoje, Meksikoje.

2017 m. orkestras pripažintas geriausiu kolektyvu Pasaulio orkestrų festivalyje Vienoje, jam įteikta Aukso premija ir specialus Garbės diplomas.

Šis koncertas kaip ir trečioji orkestro muzikinė plokštelė - tai simboliška kolektyvo muzikinė retrospektyva, kurioje derinama baroko ir moderni XX a. muzika, atliekami tiek lietuvių, tiek garsiausių pasaulio kompozitorių kūriniai.


Koncertas vyks spalio 10 d. 19 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje, Šv. Jono g. 12

Meno vadovas ir dirigentas Modestas Jankūnas

Solistai:

Vidas Pinkevičius (vargonai);

Kotryna Šlepetytė (fleita);

Liucija Kudžmaitė (fleita);

Tadas Girčys (obojus);

Ugnė Šakenytė (smuikas);

Tomas Zaicevas (akordeonas).

Programoje: G. P. Telemann, G. Holst, J. Andrejevo, G. Kuprevičiaus ir kitų kompozitorių kūriniai.

Privaloma koncerto klausytojų registracija https://forms.gle/MfqEEe8MAszgxMrn6

Bilietus platina TIKETA. Taikomos nuolaidos VU bendruomenės nariams. https://www.tiketa.lt/LT/Purchase/24398/114431

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos