Sidebar

2020-06-01 03:01
2020-06-16 02:59

Vilniaus universiteto (toliau – VU) Kultūros centras inicijuoja kūrybinį projektą „Aš – statistinis vienetas“. Meninio tyrimo principu ir taikomo teatro metodologija paremtas projektas kviečia VU studentus ir darbuotojus tapti jo dalimi ir kartu panagrinėti statistikos ir asmenybės santykį pandemijos akivaizdoje.

Po didžiųjų antrojo pasaulinio karo tragedijų istorikai ir aktyvūs visuomenės veikėjai skatino kalbėti apie konkrečius žmones ir jų istorijas. Pasak amerikiečių istoriko Timočio Snaiderio, tragedijos mastas dažnai užgožia kiekvienos aukos individualumą, juk kiekvienas jų mirė skirtinga mirtimi, nes kiekvienas gyveno skirtingą gyvenimą. Šios pasaulinės pandemijos akivaizdoje visi susiduriame ir gyvename nežinomybėje, ir begalybėje jos formų. Mums sunku aprėpti ir nuspėti, ar tai taps masine tragedija, ar tiesiog palies tik taip vadinamas „rizikos grupes”.

Kaip šis laikotarpis įeis į istoriją? Kaip tai pakeis mūsų bendravimo įpročius, kultūrą  ir sąveikos būdus. O gal jau keičia? Galbūt šiuo metu turime galimybę persvarstyti kasdienines praktikas, rutiną ir pasitelkiant kūrybiškumą, ieškoti naujo amžiams pakitusios realybės formų?

Projekto „Aš – statistinis vienetas“  idėjos autorė - režisierė ir edukatorė Saulė Norkutė, kviečia VU studentus ir darbuotojus drauge atlikti meninį tyrimą, kurio metu tyrinėdami savo pakitusią kasdienybę, bandysime užfiksuoti, koks yra besikeičiantis pasaulis. Šio tyrimo metu dalyviai atlikinės įvairias kūrybines užduotis, įsivaizduos, fiksuos ir dokumentuos savo esamą ir galimą kasdienybę (nuotraukų, vaizdo įrašų, garso pavidalu ar raštu). Drauge ieškosime, ką reiškia būti statistiniu vienetu ir kas nutinka, kai statistinis asmuo įgauna vardą, veidą ir jį išskiriančias savybes. Kokia riba tarp statistikos ir bendrystės? Kas mus jungia, o kas mus patalpina į skirtingas kategorijas?

Projekto dalyvių užfiksuoti įrašai atsidurs profesionalių montuotojų, animatorių, garso specialistų rankose, kurie iš turimos medžiagos sukurs bendrą projekto vaizdo įrašą. Šios veiklos rezultatas iš anksto nėra nustatytas, o galutinė forma dažniausiai priklauso nuo tyrimo eigoje sukurto turinio. 


Aš – statistinis vienetas“ registracija

Registracija pratęsta iki birželio 15 d. Prisijunk prie šio išskirtinio meninio tyrimo


 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos