Sidebar

Muzikos valandaŠeštadienį, birželio 10 d. 18 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje vargonų, vokalinės ir obojaus muzikos mylėtojai yra kviečiami koncertą „Baroko tėkmėje“.

Koncerte dalyvaus Gunta Davidčiuka-Gelgotė (sopranas), Justė Gelgotaitė (obojus) ir Gerdas Hennecke (vargonai, Vokietija).

Vakaro programoje skambės Johanno Sebastiano Bacho, Henrio Purcello, Alessandro Marcello, Wolfgango Amadeus Mozarto, Tomaso Albinoni ir Alexandre Guilmanto kūriniai.

Kaip pasakojo vargonininkas Gerdas Hennecke, jis labai džiaugėsi, galėdamas vargonuoti VU Šv. Jonų bažnyčios vargonais 2016 metais.

„Bažnyčios erdvė ir vargonų specifika leidžia atsiskleisti stambių formų kūriniams. Todėl ir pasirinkau J.S. Bacho ir A. Guilmanto šedevrus. Be to, šių vargonų spalvų įvairovė suteikia galimybę puikiai akompanuoti obojaus garsams.“ – pasakojo vargonininkas.

„Kadangi kiekvienas instrumentas turi savo unikalų charakterį, greitai prisitaikyti prie vargonų yra ypatingas iššūkis. Šie Vilniaus vargonai turi 64 registrus, kurių kombinacijos gali būti begalinės. Tik turėdamas patirties prie daugelio vargonų, gali parinkti tinkamą spalvą ir tembrą konkrečiam kūriniui. Čia man pasitarnauja mano, kaip vargonų eksperto darbas, nes kasdien susiduriu su skirtingais instrumentais.“ – mintimis dalinosi Gerdas.

Justė GelgotaitėObojininkė Justė Gelgotaitė - žinomos muzikų šeimos atstovė, sukaupusi ilgametę patirtį Lietuvos nacionaliniame simfoniniame, Lietuvos valstybiniame simfoniniame, Latvijos „Sinfonietta Riga“ orkestruose, Kristupo kvintete, legendinio smuikininko Gidono Kremerio vadovaujamame Baltijos šalių orkestre „Kremerata Baltica“. Justė daugkartinė tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatė, ansamblio trio VENTI NOVI įkūrėja. Už tarptautinius nuopelnus Justei paskirta Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus padėka. Vilniaus Karoliniškių muzikos mokykloje ji yra įkūrusi savo obojaus klasę.

Gerdas HenneckeVargonininkas Gerd Hennecke (Vokietija) dirba kantoriumi Kristaus bažnyčioje Sulzbach-Rosenberg mieste Bavarijoje. Ilgametė patirtis vargonuojant leidžia jam kūrybiškai improvizuoti išnaudojant įvairius vargonų tembrus. Vargonininkas yra pats išradėjas - minėtoje miesto bažnyčioje patobulino vietinius vargonus išradęs naują garsą - specialius besisukančius varpelius. Koncertuoja su įvairiais šalies ir užsienio muzikais, dažna koncertų partnerė - dainininkė Stephanie Sporl.

Gunta Davidčiuka GelgotėDainininkė Gunta Gelgotė studijavo dainavimą Latvijos bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jau studijų metais Gunta pradėjo kurti vaidmenis Latvijos nacionalinėje operoje. Dabartiniu metu yra kviestinė solistė Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir Vilniaus miesto operoje. Gunta daug dalyvauja kamerinės ir vokalinės instrumentinės muzikos koncertuose, dažnai atlieka šiuolaikinę muziką, jai yra dedikuota keletas kūrinių. Pastoviai bendradarbiauja su "Sinfonietta Riga", Latvijos radijo choru. Kaip solistė koncertuoja Švedijoje, Voketijoje, Ispanijoje, Estijoje, Kinijoje ir kitose šalyse. 2009 metais Gunta gavo didįjį Latvijos muzikos apdovanojimą už metų debiutą operos scenoje.

 

Bilietus platina bilietailt logo 2 01

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos