Sidebar

Rugsėjo 26 d. 18 val. VU Šv. Jonų bažnyčia
Vargonų ir kamerinės muzikos koncertas

"PIE JESU"

Diana EncienėŠį šeštadienį, rugsėjo 26 d. 18 val. koncertų ciklas „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ vargoninės ir kamerinės muzikos mylėtojus kviečia į koncertą “Pie Jesu“, kuriame skambės vokiečių, italų, prancūzų ir JAV kompozitorių muzika. Koncerte dalyvaus Diana Encienė (vargonai), Dalia Suraučiūtė (smuikas), Regina Šilinskaitė (sopranas), Tadas Gotoveckis (fagotas) ir Linas Klebauskas  (saksofonas).

Šį vakarą muzikai atliks šiuos kūrinius: J. S. Bacho choralas „Von Gott will ich nicht lassen“, V. Bellini „Angiol di pace“, B. Marcello Sonata e-moll fagotui ir vargonams, J. S. Bacho Preliudas ir fuga g-moll, BWV 535, T. Albinonio Adagio smuikui ir vargonams, G. Faure Cantique de Jean Racine, A. Lloyd-Webber „Pie Jesu“ it G.F. Händelio „Alleluja“ iš oratorijos „Mesijas“ (S. Karg-Elerto aranžuotė vargonams).

Diana Encienė 1988 m. baigė LMTA vargonų ir fortepijono specialybes (vargonus - prof. L.Digrio klasėje). Po studijų tobulinosi garsių Europos vargonininkų L.Rogg, L.Krämer, Chr.Bossert, Z.Szathmáry, A.Rössler, N.Danby, M.Sander ir kt. meistriškumo kursuose. D.Encienė ne tik reguliariai koncertuoja Lietuvoje, bet ir yra gastroliavusi Austrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Rumunijoje, Estijoje bei kitose šalyse. Ji taip pat bendradarbiauja su garsiomis Lietuvos vokalistėmis (Judita Leitaite, Regina Maciūte, Gintare Skėryte, Skaidra Jančaite ir kt.) bei keliais Vokietijos chorais. Vargonininkės repertuare - įvairių epochų muzika. Ji taip pat yra dariusi įrašų Lietuvos radijui. Šiuo metu D.Encienė dirba LMTA.

Regina Šilinskaitė studijavo LMTA, prof. V.Mikštaitės dainavimo klasėje. Tobulinosi tarptautiniuose dainavimo interpretacijos kursuose pas prof. V.Šukys (Danija), P.Orlowitz (Danija) ir J.Loible (Vokietija). 1992 m. dainininkė debiutavo Kauno muzikiniame teatre Džildos vaidmeniu G. Verdi operoje „Rigoletas“. Tais pačiais metais Sankt Peterburge laimėjo prizą jaunųjų atlikėjų dainininkų konkurse „Baltijos žvaigždės“. Nuo 1998 m. ji yra LNOBT solistė. Dainininkės repertuare – daugiau kaip dvidešimt operos vaidmenų. 2005 m. ji gavo Kultūros ministerijos premiją ir atminimo ženklą „Auksinis scenos kryžius“. R.Šilinskaitė bendradarbiavo su dirigentais Y.Menuhinu, I.E.Reilhu, J.Aleksa, S.Sondeckiu, M.Staškumi, V.Viržoniu, K.Buman, D.Rustioni. Parengė kamerinės muzikos programų, gastroliavo Prancūzijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Danijoje, Lenkijoje, JAV ir kitose šalyse.

Dalia Suraučiūtė studijavo smuiką Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar LMTA, prof. R.Katiliaus klasėje). Baigė asistentūrą-stažuotę Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje. Maskvoje griežė tarptautiniame kameriniame orkestre Ensemble XXI Moscow. Nuo 1991 m. dirba Lietuvos kameriniame orkestre. D.Suraučiūtė yra aktyvi kamerinės muzikos atlikėja, groja styginių kvartete ARCO, yra parengusi ne vieną programą kartu su ansambliais Gaida, Musica Humana ir Intermezzo.

Tadas Gotoveckis yra Nacionalinio operos ir baleto teatro fagotų grupės koncertmeisteris. Koncertuoja įvairių ansamblių sudėtyse.

Linas Klebauskas yra VDU MA asistentas, saksofonininkas, groja Lietuvos valstybiniame pučiamųjų instrumentų orkestre „Trimitas“, „Baltic Salsa Orchestra“, dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose.

 Bilietus platina BILIETAI LT. Daugiau informacijos tel. 1588 arba www.bilietai.ltlogo BILIETAI

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos