Sidebar

Šį šeštadienį, rugpjūčio 1 d. 18 val. koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ Baroko vargonų muzikos mylėtojus kviečia į koncertą „Vater unser im Himmelreich“ kuriame dalyvaus senosios muzikos ekspertas iš Italijos, vargonininkas Gianluigi Spaziani.

Koncerto programoje skambės Michaelio Praetoriaus “A solis ortus cardine”, Anthony van Noordto Psalm 24, Dietericho Buxtehudės Pasakalija ir „Herr Christ, der einige Gottes Sohn“, Peeterio Corneto Toccata, Juano Cabanilles Tiento de falsas, Johanno Nicolaus Hanffo „Auf meinen lieber Gott“ ir „Ach Gott, vom Himmel sieh darein“, Heinricho Scheidemanno „Surrexit pastor bonus“, Giovanni Henrico Albicastro Adagio, Johanno Sebastiano Bacho Čiakona smuikui solo (aranžuotė vargonams), Georgo Böhmo „Vater unser im Himmelreich“ ir Gaetano Valerj Fuga.

Gianluigi Spaziani fotoGianluigi Spaziani gimė Italijoje, savo šalyje įgijo fortepijono ir vargonų diplomą, taip pat vargonininko-solisto diplomą Roterdamo konservatorijoje Olandijoje, grodamas per savo baigiamąjį egzaminą  žymiaisiais istoriniais Mueller vargonais St. Bavo bažnyčioje Haarleme. Jo koncertinė karjera prasidėjo prieš 20 metų – koncertuoja Italijoje, Lenkijoje, JAV, Danijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse.

Gianluigi yra kviečiamas skaityti paskaitas apie vargonų istoriją ir dalyvauti instrumentinių ir vokalinių konkursų Italijoje žiuri komisijose, jis aktyviai groja įvairiuose ansambliuose, taip pat atlieka dar niekur neišleistą barokinę italų muziką ir rašo knygas apie Italijos vargonų muziką. Gianluigi yra tarptautinio vargonų muzikos festivalio "Riviera delle Palme" įkūrėjas ir vadovas.

Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 5 Eur; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais –  3 Eur.

Daugiau informacijos:
dr. Vidas Pinkevičius,
VU Kultūros centro vargonininkas
Tel.: 8-617-88017,
El. p.: ;

www.vargonininkai.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos