Sidebar

Po vargonų studijos Unda Maris koncerto 2014 m. VU Šv. Jonų bažnyčiojeŠeštadienį, birželio 6 d. 18 val.
Šv. Jonų bažnyčioje, Šv. Jono g. 12

Jau ketvirtus metus iš eilės Vilniaus universiteto bendruomenės nariai (studentai, dėstytojai, darbuotojai ir alumnai) vargonų studijoje "Unda Maris" mokosi groti vargonais. Studiją 2011 metais įkūrė ir jai vadovauja VU vargonininkas dr. Vidas Pinkevičius. Šios vargonų studijos tikslas yra grynai švietėjiškas - sudaryti sąlygas įvairių profesijų žmonėms siekti savo svajonių ir prie vargonų.

Studijos narių bendravimas neapsiriboja kassavaitinėmis repeticijomis prie VU vargonų. Daugelis jų skaito Vido Pinkevičiaus tinklaraštį http://www.vargonininkai.lt, kur susipažįsta su vargonų pasaulio paslaptimis.

Kiekvienų mokslo metų pabaigoje “Unda Maris” nariai pagroja bendrą koncertą VU Šv. Jonų bažnyčios vargonais. Visi, kuriems įdomu, kaip vargonais groja būsimi ir esami fizikai, inžinieriai, chemikai, filologai, medikai ir informatikai, yra kviečiami šį šeštadienį, birželio 6 d. 18 val. į šią bažnyčią, kur kartu su "Unda Maris" nariais koncertuos ir Vido Pinkevičiaus vargonų fakultatyvo mokinė iš Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos.

Koncerte dalyvaus Regina Dainytė, Rūta Dubakienė, Vytautas Jonkus, Vadim Gerasimov, Simonas Lialys, Eglė Rudokaitė, Mindaugas Dulkys, Indrė Urbanavičiūtė ir Vidas Pinkevičius.

Įdomu yra tai, jog šie vargonų mylėtojai neapsiriboja tradiciniais tapusiais J.S. Bacho kūriniais (preliudais, fugomis ir choralais). Koncerto programoje taip pat skambės ir A. Piazollos "Oblivion", B. Marcello Adagio iš koncerto obojui su orkestru, M.K. Čiurlionio Kanonas As-dur ir Fuga cis-moll, J.-N. Lemmenso Preliudas C-dur, L. van Beethoveno Komunija, F. Latėno "Švytėjimas" ir Vido Pinkevičiaus atliekamos improvizacijos. Renginyje taip pat bus ir staigmena - kompiuterinių žaidimų muzikos aranžuotės vargonams.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, šiemet 15 metų atstatymo sukaktį (2000-2015) švenčiančiais didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.vargonininkai.lt.

Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 5 Eur; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais – 3 Eur.

Daugiau informacijos:
dr. Vidas Pinkevičius,
VU Kultūros centro vargonininkas
Tel.: 8-617-88017,
El. p.: ;

www.vargonininkai.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos