Sidebar

VU Šv. Jonų bažnyčioje - ne tik barokas, bet ir džiazas

2016 06 04 VARGONAI KOCERTASAFISA 1024pxŠeštadienį, birželio 4d. 18 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje vėl sugriaudės didžiausi Lietuvoje vargonai. Koncertinis projektas „Vargonai su netikėtais palydovais“ nustebins itin retai drauge skambančių instrumentų jungtimis: vargonų su arfa, valtorna ir net su fortepijonu. Pastarasis duetas itin intriguojantis – ne tik tembriniu neįprastumu, bet ir iššūkiu barokinę muziką sujungti su džiazo improvizacijomis. Lietuvoje tai bus pirmasis tokios dviejų instrumentų bendrystės mėginimas.

“Dažnai vargonus vadina muzikos instrumentų karaliumi. Jų skambesyje galima Išgirsti daugybę garsų, primenančių kitų instrumentų tembrus – fleitų, obojų, fagotų, trombonų, styginių... Bet kartais taip norisi peržengti net ir tokias plačias ribas! Galbūt todėl į kvietimą kartu išmėginti naujas muzikines galimybes taip noriai atsiliepė kolegos”, - apibendrino idėjos autorė, vargonininkė Diana Encienė.

Koncerte dalyvauja Artūras Anusauskas (fortepijonas), Vilija Grencevičiūtė (arfa) ir Egidijus Stanelis (valtorna).

Bilietai parduodami BILIETAI.LT

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.vargonininkai.lt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos