Sidebar

Filopatris s17Balandžio 5 d., antradienį, 19 val.
Teatro salė (Universiteto g. 3, Vilnius)

Vaidina Vilniaus universiteto teatro dramos trupė „Minimum“

Prisimename senąsias tradicijas ir pristatome Grigaliaus Knapijaus dramą „Filopatris“, parašytą ir pirmą  kartą pastatytą Vilniaus universitete 1596 m.

Veikale keliama valdžios ir moralės antagonizmo problema tebėra aktuali ir šiandien.

Mirusį šalies karalių turi pakeisti vienas iš dviejų jo sūnų. Senatorių sprendimu į sostą sės tas, kuris išdrįs paleisti strėlę į tėvo lavoną. Šokiruoti jaunuoliai iš pradžių priešinasi tokiai užduočiai.

Į disputą įsitraukia dvi alegorinės figūros, simbolizuojančios meilę ir valdžią. Pirmoji bando juos atkalbėti nuo amoralaus poelgio, antroji skatina įvykdyti užduotį, nes priešingu atveju  valstybę valdys svetimšalis. Įveiktas įtikinamų argumentų vyresnysis sūnus Telegonas  padaro tai, ko reikalaujama. Tačiau į sostą pasodinamas jo dorasis brolis Filopatris, nes užduotis tebuvo klasta.

Bet ar Filopatris tikrai toks doras? Norint  išvengti schematiško personažų suskirstymo į geruosius ir bloguosius, spektaklyje, priešingai nei dramoje,  Filopatriui yra iš anksto atskleidžiama jo tėvo testamento paslaptis, o tai leidžia visiškai naujai traktuoti jo charakterį.

Režisierius Rimantas Venckus
Dailininkė Dalia Kiaupaitė
Muzikos autorė Karolina Adelbergytė
Choreografė Kamilė Narkutė

Bilietus galima įsigyti BILIETAI LT interneto svetainėje, platinimo vietose bei prieš renginį renginio vietoje.
Vilniaus universiteto darbuotojams ir studentams taikoma 40 % nuolaida.

Tai Vilniaus universiteto gimtadieniui skiriamas renginys.

437 VU ritmu

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos