Sidebar

2016 02 27 Hiroko Inoue 800x800Šeštadienį, vasario 27 d. 18 val. vargonų muzikos mylėtojai yra kviečiami į vargonininkės iš Japonijos Hiroko Inoue koncertą „Pavasario jūra“, kuris įvyks Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje.

Koncerto programoje skambės japonų kompozitoriaus T. Yoshimatsu ištraukos iš „Plejadinių šokių“ – „Gėlių šokį“, „Invenciją dviems balsams“, „Išlyginimo romansą“, „Interliudą su pauksčiais“ ir „Sausą mažąją fugą“. Dar vienas japoniškas kūrinys taps viso koncerto ašimi. Tai - M.Miyagio „Pavasario jūra“. Šie kūriniai didžiausiais Lietuvos vargonais bus atliekami pirmąjį kartą.

Vargonininkė taip pat atliks F. Couperino Kyrie, Gloria ir Ofertorium iš „Parapijų mišių“, J.S Bacho choralinis preliudas „Schmücke dich, o liebe Seele“, BWV 654 ir Dorinė Tokata ir fuga d-moll, BWV 538, H.Andriesseno Bažnytinė sonata, G.Pierne 3 pjesės, Op. 29 - Preliudas, Kantilena ir Skercando.

Hiroko Inoue gimė Osakoje, Japonija. Ji studijavo Kyoto menų universitete. 1998 m. tęsė studijas Maskvos valstybinėje konservatorijoje prof. Naumo Štarkmano fortepijono ir Aleksėjaus Paršino vargonų klasėse. Studijas baigė raudonu diplomu.

2006 m. ji tapo Kaliningrado Filharmonijos soliste ir vargonininke, o 2007 m., gavusi japonų kultūros reikalų agentūros stipendiją, išvyko studijuoti į Princo Klauso konservatoriją (Groningenas, Olandija) prof. Theo Jellema klasėje.

Hiroko Inoue plačiai koncertuoja Rusijoje, Europoje ir Japonijoje. Ji pasirodo ne tik su kameriniais bei simfoniniais orkestrais, vokalistais ir instrumentalistais, bet ir unikalios sudėties japonų liaudies instrumentų ansambliu Hide-Hide, saksofonu (Veronika Kojukcharova) ir aktoriais (Sergėjumi Karijakinu ir Čulpan Chamatova).

Su olandų vargoninininku Jean-Pierre Steijvers Rusijoje, Japonijoje ir Nyderlanduose pripažinimą pelnė vargonų dueto žanre.

Vargonininkė 2004 m. laimėjo trečiąją vietą Marchello Galanti tarptautiniame vargonininkų konkurse Mondaino, Italijoje, o 2005 m. – pirmąją vietą Tarptautiniame Valerijaus Kiktos vargonininkų konkurse Maskvoje, Rusija. Tais pačiais metais ji tapo laureate ir laimėjo 3 specialiuosius prizus IV Michailo Tariverdievo tarptautiniame vargonininkų konkurse Kaliningrade, Rusija. 2006 m. pelnė garbės apdovanojimą už nepaprastą muzikalumą festivalyje „Petr de Grote“ Groningene, Nyderlandai.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.vargonininkai.lt.

Bilietai parduodami BILIETAI LT

Daugiau informacijos:
dr. Vidas Pinkevičius,
VU Kultūros centro vargonininkas
Tel.: 8-617-88017,
El. p.: ;

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos