Sidebar

2016 02 06 Jūratė Landsbergytė Vytautas Oškinis ir Diemantė MerkevičiūtėŠeštadienį, vasario 6 d. 18 val. koncertų ciklas “Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje” vargonų ir kamerinės muzikos mylėtojus kviečia į vargonininkės Jūratės Landsbergytės, fleitininko Vytauto Oškinio ir smuikininkės Diemantės Merkevičiūtės koncertą „Dangaus giesmės“.

Programoje skambės J.S. Bacho Preliudas ir fugas e-moll, BWV 548, Sonatos smuikui ir vargonui I dalis, A. Pärto „Spiegel im Spiegel“ smuikui ir vargonams, A. Martinaičio „Dangaus pasiuntinys“ ir „Cantus relictus vilnensis“ fleitai ir vargonams, M. Dupré Parafrazė L. van Beethoveno tema „Die Himmel rühmen des Ewigen Ehre“, Ronald Royer Sarabanda iš Partitos fleitai, smuikui ir vargonams ir L. Vierno „Mėnulio šviesa“ ir „Vestminsterio kariljonas vargonams.

Jūratė Landsbergytė yra viena aktyviausių šiandienos Lietuvos vargonininkių. Baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, prof. L. Digrio vargonų ir J. Čiurlionytės muzikologijos klases. 1989 m. tapo Kijevo vargonininkų konkurso laureate. Vargonininkės koncertinė veikla driekiasi per daugelį Europos šalių ir JAV. Kaip solistė ir kamerinių ansamblių sudėtyje ji atliko daugybę premjerų, padarė radijo ir kompaktinių plokštelių įrašų. Svarbią vietą atlikėjos repertuare užima modernioji lietuvių vargoninė muzika.

Fleitininkas Vytautas Oškinis baigė Nacionalinę M.K. Čiurlionio menų gimnaziją (Ž. Valkaitytės fleitos klasę). Su mama J. Landsbergyte aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir Vokietijoje. V. Oškinis yra J. Pakalnio pučiamųjų instrumentų konkurso I vietos ir K. Stralio tarptautinio „Young Flutist“ konkurso (Latvija) II vietos laureatas. Tobulinosi meistriškumo kursuose „Fleita Neringoje“, dalyvavo „Lutheran Summer Music“ akademijoje, Mineapolyje, JAV.

Diemantė Merkevičiūtė (g. 1990) – smuikininkė, studijuojanti LMTA, profesorės Ingridos Armonaitės-Galinienės klasėje.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.vargonininkai.lt.

Bilietai parduodami BILIETAI LT

Daugiau informacijos:
dr. Vidas Pinkevičius,
VU Kultūros centro vargonininkas
Tel.: 8-617-88017,
El. p.: ;

www.vargonininkai.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos