Sidebar

 

Gegužės 4 d., pirmadienį, 19 val., į iškilmingą koncertą Šv. Jonų bažnyčioje kviečia 17-asis tarptautinis rusų sakralinės muzikos festivalis. Koncertuos Vilniaus universiteto chorai „Gaudeamus“ ir „Pro musica“ (vadovė Rasa Gelgotienė) ir svečių iš Balstogės (Lenkija) kamerinis choras „Con spirito“ (vadovė Anna Olševska).

Šiemet festivalis skiriamas žymaus rusų kompozitoriaus Piotro Čaikovskio 175-osioms gimimo metinėms paminėti. Ta proga choras „Pro musica“ atliks dalis iš šio kompozitoriaus Švento Jono  Auksaburnio liturgijos.

Pasak VU chorų meno vadovės Rasos Gelgotienės, gilias tradicijas turinti rusų sakralinė muzika žavi ir traukia klausytojus, jie nepraleidžia progos išgirsti tokių klasikų kaip S. Rachmaninovo, P. Čaikovskio ar P. Česnakovo kūrinius. „Būtent šių ir kitų autorių giesmes su VU chorais atliksime festivalyje“, – žadėjo dirigentė.

Svečių iš Lenkijos choras „Con spirito“ atliks savo šalies, rusų ir latvių kompozitorių religinių kūrinių rinktinę.

„Kviesdamas svečių chorus  festivalis plečia netik savo geografiją, bet ir muzikines ribas ­– greta rusų klasikos bus atliekama kaimyninių šalių ir Vakarų Europos muzika“, – pasakojo festivalio direktorė Tatjana Rinkevičienė.

Koncerto kulminacija taps visų trijų chorų atliekamos britų kompozitoriaus Karlo Jenkinso „Mišios už taiką“. Pagal R. Kiplingo tekstą parašytoje kūrinio įžangoje kompozitorius įspėja apie konfliktų, karų grėsmes ir aukština susitaikymo bei taikos idėjas.

Šis rusų klasikos festivalio koncertas priklauso koncertų ciklui „Muzikos valanda Šv. Jonų bažnyčioje“.

Bilietai parduodami valandą prieš koncertą renginio vietoje.

 

Daugiau informacijos:

Rasa Gelgotienė
VU chorų vadovė
861570810

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos