Sidebar

iliustracija mazesne

Gruodžio 8 d., 19 val. ir gruodžio 9 d. 16 val. Vilniaus universiteto Kultūros centras kartu su akademiniu mišriu choru „Gaudeamus“ ir „LUMOS“ orkestru iš Ukrainos rengia koncertą, inspiruotą legendinės „Žiedų valdovo“ istorijos. Artėjant šventiniam laikotarpiui renginio organizatoriai atveria Šv. Jonų bažnyčios duris, kviesdami žiūrovus į muzikinių potyrių kelionę po fantastikos pasaulį.

Koncertas–trilogija „Žiedų valdovas“ – tai didelis tarptautinis projektas, įkvėptas meillės visame pasaulyje garsaus britų rašytojo J. R. R. Tolkieno kūrybai ir kompozitoriaus Howard Shore sukurtai muzikai „Žiedų valdovo“ filmams. Tai renginys, kuriame persipins muzikos, žodžių ir vaizdų magija. Didingas choras ir orkestras, solistai su nematytais muzikos instrumentais koncertą pavers kvapą gniaužiančiu kino seansu.

Apie atlikėjus

„LUMOS Orchestra“ – talentingų ir jaunatviškų muzikantų iš Lvovo (Ukraina) kolektyvas, kuris daugiau nei 8 metus gastroliuoja su įvairiais muzikiniais projektais. Orkestras atlieka muziką iš žiūrovų pamiltų kino filmų: „Žiedų valdovas“, „Žvaigždžių karai“, „Haris Poteris“ ir kitų. „Žiedų valdovo“ koncertas–trilogija yra mylimiausias orkestro projektas, suburiantis pilnas sales žiūrovų. Orkestro meno vadovė, aranžuotoja ir koncertmeisterė – Diana Koval, dirigentas – Nazar Kulyniak.

Vilniaus universiteto akademinis mišrus choras „Gaudeamus“ – vienas seniausių ir žymiausių Lietuvos studentų chorų. Kolektyvą subūrė žymus chorvedys, kompozitorius, vargonininkas Konradas Kaveckas. Nuo 1995 m. chorui vadovauja Rasa Gelgotienė. Nuo 2012 metų kolektyvas, kartu su kitais Vilniaus universiteto chorais „Pro Musica“ ir „Virgo“ kasmet organizuoja visiškai naują, ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje analogų neturėjusį projektą „Klasika visiems“. 2017 metų rudenį choras dalyvavo Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso finale ir pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Studentams ir Vilniaus universiteto darbuotojams taikoma 50% nuolaida vienam bilietui. Bilietų su nuolaida kiekis ribotas.

Bilietus platina TIKETA spalvotas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos