Sidebar

Paulius Koncė Dalia Grybauskaitė2018 m. vasario 15 d., Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, prezidentė Dalia Grybauskaitė valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo 100 Lietuvos ir užsienio piliečių – tarp jų ir Vilniaus universiteto Kamerinio orkestro įkūrėją ir meno vadovą Paulių Bernardą Koncę ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Gerbiamas Maestro kelis dešimtmečius buvo profesionalių meninių kolektyvų artistas (grojo valstybiniame pučiamųjų instrumentų orkestre „Trimitas“, vėliau senosios muzikos ansamblyje „Musica Humana“) ir visus penkias dešimtis metų kūrybiškai dirbo su jaunimu, ugdydamas muzikantus-solistus, burdamas ansamblius. Per 60 jo mokinių yra apdovanoti įvairių respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatų vardais, gausus jų būrys tapo pripažintais mokslininkais, verslininkais, aktyviais piliečiais, kurie šiandien kuria Lietuvos kultūrą, mokslą, visuomenę.

Vienas sėkmingiausių maestro įgyvendintų kūrybinių projektų yra kamerinės muzikos kolektyvas Vilniaus universitete. 1979 m., jubiliejiniais senosios Alma Mater gyvavimo universiteto metais, gimęs kaip instrumentinis kvartetas, išaugęs kamerinio ansamblio gyvavimo etapą, šiandien jis sėkmingai gyvuoja kaip kamerinis orkestras ir sulaukė pripažinimo Lietuvoje ir už jos ribų. Kolektyvas surengė per 700 koncertų, besikeičiančių muzikantų kartų atliekama muzika skambėjo Vilniaus universiteto, įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, taip pat Venecijos, Romos, Paryžiaus, Maskvos, Ženevos, Meksiko, Maltos, Sankt-Peterburgo, Hagos, Liuksemburgo, Rygos, Budapešto Bolonijos, Minsko ir t.t. pasaulio koncertų salėse. Ansamblis pelnė tarptautinių konkursų laureato vardus, išleido dvi kompaktines plokšteles (CD), jo įrašų klausomės per Lietuvos radiją. Jau kaip orkestras jis yra parengęs įvairias muzikines programas su žymiausiais Lietuvos solistais ir dirigentais, o pastaruoju dešimtmečiu tapo nuolatinis Muzikos rėmimo fondo rengiamų koncertų ciklų jaunimui „Alma Mater Musicalis“ dalyvis, bendradarbiauja su užsienio kameriniais kolektyvais (ansamblis „Canto Fiorito“ ir kt.), Vilniaus universiteto akademiniais chorais.  Tad galime teigti, jog Maestro sukūrė kamerinio muzikavimo mokyklą Vilniaus universitete, dėl kurios pasiekimų pačią aukštąją mokyklą šiandien pelnytai lyginame su garsiausiais pasaulio universitetais.

„Jau rytoj įžengsime į naują atkurtos Lietuvos šimtmetį. Mūsų šalis skaičiuoja tūkstančius metų savo istorijos, tačiau būtent šiandieninė Lietuva yra girdima, matoma, gerbiama ir kaip niekada turi daug draugų. Ir tai įrodė savo darbais mūsų partneriai ir draugai, kai iškilo grėsmė išorėje, kad mes esame ne vieni. Didžiuojuosi, kad Lietuva būtent tokia, kad Lietuva gali pasitikėti savo ateitimi, savo žmonėmis, nes jūs ir esate visa Lietuva“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo Prezidentė.

Skaitykite daugiau: http://naujienos.vu.lt/vu-bendruomenes-nariams-iteikti-valstybiniai-apdovanojimai/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos