Sidebar

2017 11 25 Ratilio 800x600Lapkričio 25 d. 18.00 val. Šv. Jonų bažnyčioje (Šv. Jono g. 12, Vilnius)

Ką jaučia vaikinas, seserų išlydimas į karą? Ar mama, sūpuodama lopšį, nujaučia, kokiai daliai ruošia savo sūnų? Kokia virpančia širdimi laukia mylimojo sugrįžtant jauna mergina?

Lietuvos kariuomenės dienos proga Vilniaus universiteto folkloro ansamblis „Ratilio“ kviečia kartu apmąstyti kario likimą koncerte „Žalnierėliu pargrįšiu“. Vakaro šerdis – karinės-istorinės dainos bei sutartinės, apgiedančios į karą išjojančio jaunuolio ir jo šeimos gyvenimo dramą.

Skambės solo ir vyrų dainos, į balsų gaudesį pinsis smuiko, kanklių, rylos ir kitų liaudies instrumentų garsai. Sakralioje Šv. Jonų bažnyčios erdvėje žadamas nepaprastai jaukus vakaras, patiksiantis visiems, pasiilgusiems gryno skambesio, ramaus buvimo, nuoširdžios žmogaus būties pajautos.

„Ratilio“ – netrukus 50-metį švęsiantis ansamblis – puoselėja tradicinį lietuvių folklorą, yra sukaupęs gausų visų penkių etnografinių regionų tradiciją atspindintį repertuarą. Jaunimo kolektyvas nuolat koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų, su pasididžiavimu atstovauja šaliai tarptautiniuose festivaliuose, supažindina tiek lietuvius, tiek užsieniečius su šalies kultūriniu paveldu. Ansamblio meno vadovė Milda Ričkutė, instrumentinės grupės vadovė Kristina Aponavičiutė.

Bilietus platina BilietaiLT button

2017-11-25 18:00:00 2017-11-25 19:00:00 VU Kultūros centras Europe/Vilnius Šv. Jonų bažnyčia Koncertas Žalnierėliu pargrįšiu www.kultura.vu.lt
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos